Alejandro Valverde: Sem tam, kjer sem si želel biti

Alejandro Valverde: Sem tam, kjer sem si želel biti
22.07.2014 AVTOR: D. Z.
"Sem bolj ali manj tam, kjer sem si želel biti. Ta Tour je drugačen, ker sta odstopila Contador in Froome, Nibali pa je zelo močan," je dejal drugi v skupnem seštevku Alejandro Vavlerde.

Dirka po Franciji zavija v Pireneje, kjer bomo videli odločilne boje za najboljša mesta. Tisti, ki ima za premočnim Vincenzom Nibalijem najmanj zaostanka pa je Alejandro Valverde. A tesno mu sledita dva mlada Francoza Bardet in Pinot.

»Jasno je, da več časa, kot bom pridobil proti njima, bolje bo za kronometer. Kdo ve, kaj vse se še lahko zgodi. Ne smemo pa obupati, vedno moramo stremeti h temu, da smo še boljši. Cilj je, da dobro odpeljemo naslednje tri etape. Nisem pa jaz tisti, ki mora pridobiti sekunde. To so kolesarji, ki so tik za mano, « pa je taktiko delno razkril Španec.

Torej se je očitno že nekoliko sprijaznil, da Nibalija ne more prehiteti. »Je najmočnejši kolesar na tem Tourul, a tudi on lahko ima slab dan, mi pa se bomo potrudili to izkoristiti. A predali se ne bomo. Še naprej bomo poskušali zmagati, « je dejal Valverde in nekaj besed namenil tudi prej omenjenima največjima konkurentoma za drugo mesto.

»Bardet in Pinot predstavljata novo generacijo. Za Francijo je dobro, če ima dva kolesarja, ki se borita za belo majico in za uvrstitev na oder za zmagovalce. Potrudili se bomo in poskušali pridobiti še nekaj sekund. Za dosego tega cilja imamo strategijo, a o tem ne bom govoril. « Valverde je zgolj izpostavil še Van Garderna, za katerega pravi, da je ob teh zaostankih v zadnjem kronometru še najbolj nevaren.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ