Alejandrove mavrične in predvsem zlate sanje

Alejandrove mavrične in predvsem zlate sanje
07.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Alejandro Valverde je pripravljen vso sezono podrediti predvsem dvema enodnevnima dirkama, cestnima preizkušnjama. Olimpijske igre in svetovno prvenstvo.

"Ker pa sem naslov že osvojil, polagam več upov na olimpijske igre. Vsak izziv posebej. Seveda bodo še drugi cilji."

Zaradi takih ciljev se je pripravljen odpovedati tudi tritedenskim dirkam. Alejandro Valverde je v preteklosti že dobil dirko po Španiji, na vseh treh tritedenskih preizkušnjah pa je že stal na odru za zmagovalce. Za letošnjo sezono razmišlja, da bi pred olimpijskimi igrami predčasno zapustil dirko po Franciji in odšel v Tokio. Podobno potezo naj bi bil pripravljen potegniti tudi septembra.

Torej, odstopiti z dirke po Španiji in vse staviti na cestno dirko na svetovnem prvenstvu. "Takšna je ideja. Tisti, ki se spoznajo vedo, da je na olimpijske igre težko priti povsem pripravljen, če na polno dirkaš na dirki po Franciji. Torej, če se ne bi zgodilo nekaj zares presenetljivega, potem je to dokončna odločitev in tudi najboljša," je za špansko Marco dejal Valverde. In svetovno prvenstvo?

"Podobno velja za Vuelto. V Evropo se bomo vrnili iz Tokia in bomo utrujeni. Potrebovali bomo nekaj časa za adaptacijo. Na Vuelto najbrž ne bom prišel v najbojlši formi, mi bo pa služila za dobro pripravo na svetovno prvenstvo." Valverde je eden izmed najbolj vsestranskih kolesarjev in je mojster predvsem za enodnevne ardenske klasike. Leta 2018 je v Innsbrucku postal tudi svetovni prvak. Naslednje prvenstvo bo v Švici in bo, tako kot olimpijske igre, pisano na kožo hribolazcem:

"To bo še en lep izziv. Ker pa sem naslov že osvojil, polagam več upov na olimpijske igre. Vsak izziv posebej. Seveda bodo še drugi cilji. V Tokio želim priti v najboljši možni formi," je dejal 39-letni član Movistarja. Valverde je kapetan španske ekipe, še posebej zdaj, ko so Movistar zapustili kar trije zvezdniki: Nario Quintana, Richard Carapaz in Mikel Landa. Prišel je Enric Mas. To pomeni, da Movistar po dolgih letih ne bo imel izrazitega kandidata za vrh na največjih tritedenskih dirkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ