Alessando Petacchi vendarle obesil kolo ...

Alessando Petacchi vendarle obesil kolo ...
21.01.2016 AVTOR: D. Z.
Alessandro Petacchi je lani po Giro končal kariero. Zdaj pa je to naredil še s simbolično potezo.
Zdaj je opravil še eno formalnost in potrdil, da je vendarle končal nadvse uspešno športno pot. 42 letni Alessandro Petacchi, poznan tudi pod vzdevkom Ale-Jet se je udeležil prireditve »Bici al Chiodo «. Gre za prireditev, ki jo organizira italijanska organizacija nekdanjih kolesarjev. Gre za prireditev, na kateri profesionalni kolesarji zares obesijo kolo na klin.

"Moja pogodba s Southeastom se je tudi uradno iztekla 31. decembra. Zato sem zdaj tudi uradno upokojeni kolesar. Svoj čas hočem preživeti tako, da bom učil mlade kolesarje. V vlogi športnega direktorja se ne vidim," je ob tem Petacchi povedal za časopis Gazzetta dello Sport. Sicer pa je Petacchi v 19-letni profesionalni karieri zbral kar 179 zmag.

Med drugim je dobil kar 22 etap na dirki po Italiji. Leta 2005 je slavil tudi na pomladanski klasiki Milano - San Remo. Sicer pa ste si lahko v eni izmed lanskih številk revije Bicikel.com prebrali tudi intervju s tem kolesarjem. V njem govori o tem, da se nikoli ni imel za pravega sprinterja, govori o dvobojih z Mariem Cipollinijem ...
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ