Alex Carera ostro proti selektorju ženske reprezentance

Alex Carera ostro proti selektorju ženske reprezentance
09.07.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Izbor, ki je dvignil veliko prahu. Gorazd Penko je z izborom kolesark za olimpijske igre dvignil veliko prahu. Zdaj sta se oglasila tudi Urška Žigart in njen agent Alex Carera. Tu sta njuna odziva.

Odziv Alexa Carere:
Slovenska kolesarska šola spada med najboljše na svetu s šampioni, kot so Tadej, Primož, Matej, Domen, Tratnik, Luka in drugi in z mladimi nadarjenimi kolesarji za prihodnost, kot so Omrzel, Glivar in Valjavec. Zasluge gredo osebam, kot so Andrej Hauptman, Gorazd Štangelj in Martin Hvastija, ki vrsto let delajo dobro in profesionalno. Na žalost pa smo včeraj spoznali, zakaj žensko kolesarstvo v Sloveniji ni na taki ravni. Urška je najboljša kolesarka, je državna prvakinja na cestni dirki in v vožnji na čas, vendar pa je selektor izbiral na podlagi neprofesionalnih kriterijev. Zakaj? Najbolje bi bilo vprašati njega, vendar pa sem prepričan, da ne bo mogel podati odgovora. Žal mi je za slovenske navijače, saj na naslednjih olimpijskih igrah ne bodo mogli navijati za najboljše športnike. Selektor je škodoval kolesarstvu in olimpijskemu komiteju iz osebnih razlogov. Nesprejemljivo.

Odziv Urške Žigart ob objavi Alexa Carere:
Na vse skupaj se je prek družabnih omrežij oglasila tudi Urška Žigart, ki trenutno nastopa na dirki po Italiji: “Po drugi strani. Nisem pričakovala, da bo vse to dvignilo toliko prahu. Že pred časom sem se s to odločitvijo sprijaznila. Ne želim izsiljevati nastopa. Še zdaleč ne. Še posebej zato ne, ker menim, da ne želim nastopati nekje, kjer me ne cenijo in biti z ljudmi, ki me negativno vplivajo name. Lahko pa izrazim nestrinjanje s tem, da sem izpadla iz tega izbora in lahko izpostavim neobstoj objektivnih kriterijev pri izboru. Zdaj sem osredotočena na Giro z mojo ekipo in z našimi cilji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ