Alexander Kristoff ostaja v Katjuši. Za 2,5 milijona na leto?

Alexander Kristoff ostaja v Katjuši. Za 2,5 milijona na leto?
27.04.2015 AVTOR: D. Z.
V zadnjem času so se pojavila namigovanja, da bi Alexsander Kristoff lahko zapustil Katjušo, zdaj pa je uradno. Kristoff ostaja v ruski ekipi. Podpisal pa je zelo bogato pogodbo.

Alexander Kristoff ima za sabo izjemno sezono, saj je bil med drugim drugi na dirki Milano-Sanremo, dobil je dirko po Flandriji, dirko Trije dnevi de Panna in tudi dirko Scheldeprijs. Že lani je skozi celotno sezono blestel. Konec sezone pa bi mu pogodba s Katjušo potekla. Nekateri mediji so namigovali, da bi Kristoff lahko prestopil tudi v Sky, a Rusi so pohiteli in mu ponudili podaljšanje.

»To je neverjetno, kako trdo so kolegi garali zame. Zaupajo mi in jaz njim. Sploh prvič sem imel na razpolago sprinterski vlak. Novi kolesarji so se že izkazali. Pogodba bi se mi konec leta sicer iztekla, vendar sem upal na to, da bom lahko ostal v tej ekipi. Do dogovora smo prišli zelo hitro. Zelo sem vesel, « je dejal Alexander Kristoff.

Odzval se je tudi glavni menedžer Katjuše Vjačeslav Jekimov: »Alexander je zadovoljen z dogovorom, mi pa smo več kot srečni. Z njim smo v zadnjih letih stkali močno vez. Pokazal je, da je kolesar, na katerem lahko gradimo v prihodnjih letih. Komaj čakam na to, kaj vse bomo lahko skupaj dosegli v bližnji in tudi v nekoliko oddaljeni prihodnosti. « Jekimov je še dodal, da je Kristoff zgolj prvi v vrsti, in da bo v naslednjih mesecih pogodbe podaljšal še s preostalimi zvezdniki.

Podrobnosti pogodbe uradno niso znane. Kristoff pa naj bi podpisal dveletno pogodbo, tako da bo v ruski ekipi ostal vsaj do konca sezone 2017. Norveški mediji poročajo, da naj bi v teh dveh sezonah prejel nekje med 4,48 in 5,12 milijona ameriških dolarjev. Pred podpisom pogodbe naj bi si Kristoff želel približno 2,5 milijona dolarjev vredno letno pogodbo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ