Alexander Kristoff: "Upal, da na mojem kolesu ni Sagan."

Alexander Kristoff: "Upal, da na mojem kolesu ni Sagan."
26.09.2017 AVTOR: D. Z.
Evropski prvak je bil pred osvojitvijo naslova svetovnega prvaka. Potem pa je prišel Peter Sagan. Alexander Kristoff je na domačih cestah rešil norveško čast.

V zadnjih letih Norvežani na svetovnih prvenstvih blestijo. Sicer predvsem v mlajših kategorijah, a redno osvajajo medalje. Letos so imeli posebno čast. Pokazati se pred domačimi navijači.

A vse do zadnjega dneva niso osvojili niti ene medalje. Tako je norveško čast prav na najprestižnejši preizkušnji rešil Alexander Kristoff. Zdelo se je, da bo postal svetovni prvak, potem pa ga je v zadnjih metrih uspel prehiteti aktualni prva Peter Sagan. “150 metrov pred ciljem sem šel na polno in mislil sem, da mi bo uspelo. Upal sem, da Sagana ni na mojem kolesu, ampak je za mano Trentin ali kdo drug. Na žalost je bil zelo blizu in vem, da je pri takem prehitevanju zelo dober, ” je bil razočaran Kristoff.

Sprint je bil napet vse do cilja. Za preostale sta bila premočna, Sagan pa si je na koncu privozil nekaj centimetrov prednosti. Evropski prvak, sicer član Katjuše Alpecina je bil drugi: “Na koncu sem ga skoraj ujel. Če bi bilo še nekaj metrov, bi morda še lahko zmagal. Ampak, po drugi strani, morda bi pa Sagan spet izbral ravno pravi trenutek. Zame je bilo prepozno, on pa je odpeljal boljši sprint. Je pravi zmagovalec. ” Kristoff ni iskal izgovorov. Priznal je, da je bil Sagan preprosto močnejši:

“Dobro sem sprintal. Na koncu mi ni zmanjkalo energije. Preprosto. Sagan je imel več moči in morda je bil tudi bolj svež. Zdaj je zmagal že trikrat in na takih dirkah je najboljši. Proti njemu ni tako slabo izgubiti. Zasluženo je zmagal. Vseeno pa sem žalosten in razočaran. A to mi zdaj ne pomaga, saj je prepozno. ” Lanski nesporazum z reprezentančnim kolegom Edvaldom Boassonom Hagnom je očitno pozabljen. Hagen je na koncu poskušal s pobegi, Kristoff pa je čakal na sprint, čeprav mu letos na nekoliko bolj razgibanih trasah ni šlo najbolje.

Tokrat se je vse izšlo. Skoraj vse. “Ničesar ne obžalujem. Sploh nisem vedel, če mi bo na tej progi sploh uspelo priti do cilja. Vedel sem, da bom na meji. Zato moram biti s tega vidika zadovoljen. Vse sem naredil prav, a Sagan je v takih zaključkih najboljši. Na koncu sem bil na želenem položaju, a vseeno izgubil. Druga najboljša ekipa. Drugo mesto. Ekipa mora biti ponosna, ” je še zaključil Kristoff. Sicer pa bo Norvežan letos zapustil ekipo Katjuša Alpecin. Podpisal je namreč pogodbo z moštvom UAE Team Emirates.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ