Ali Movistar zapuščajo največji zvezdniki?

Ali Movistar zapuščajo največji zvezdniki?
30.05.2019 AVTOR: DZ

Richard Carapaz prvi, Mikel Landa četrti. Pri Movistarju so na dirki po Italiji odlično na poti. Kaj pa prihodnost?

V glavnini se v zadnjih dneh veliko govori o tem, da bodo nekateri vidnejši kolesarji španskega Movistarja v prihodnji sezoni zapustili ekipo. Če se ustavimo kar pri novem zvezdniku Richardu Carapazu. Vodilni na dirki po Italiji naj bi že podpisal predpogodbo z moštvom Ineos. O tem se zaenkrat samo še govori, a jasno je, da je njegov agent Giuseppe Acquadro zelo povezan z britanskim moštvom.

S Carapazom naj bi Britanci pogodbo podpisali že pred meseci, zdaj pa bo seveda njegova vrednost precej višja. Potem je tu Mikel Landa. Bolj ali manj je že jasno, da bo odšel v Bahrain Merido, čeprav še ni prišlo do potrditve. Prej omenjeni Acquadro skrbi tudi za Naira Quintano. Kolumbijec je že pred leti izrazil nezadovoljstvo nad delom v ekipi, ampak je ostal in letos vse stavi na dirko po Franciji. Govorilo se je, da je njegov manager zahteval preveč denarja.

Zdaj pa so se pojavile govorice, da bo vendarle zapustil ekipo. Govori se, da odhaja ali v prokontinentalno ekipo Arke Samsic. Kaj na vse to pravi glavni manager Movistarja Euzebio Unzue: "Vsako leto je tako. Nekateri gredo, nekateri pridejo. To se ne spreminja. Tiste kolesarje, ki nas zanimajo bomo poskušali obdržati. Če želijo ostati, bodo ostali." Seveda jih Carapaz zdaj še kako zanima, nenazadnje je kolesar za tritedenske dirke.

"Seveda, upamo, da bo ostal. Trenutno pa smo na dirki in jo poskušamo čim bolje odpeljati. Za vse ostalo bo še čas," je še zaključil Unzue. V ekipi je še Alejandro Valverde, a svetovni prvak ima že 39 let in Unzue si zagotovo ne želi ostati brez pravih kandidatov za tritedenske dirke, na katerih je njegovo moštvo vedno blestelo. V preteklosti je do zmag vodil kolesarje, kot so Pedro Delgado, Miguel Indurain, Alejandro Valverde, Oscar Pereiro, Nairo Quintana … 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ