Aljaž Jarc po poteh najboljših mladincev

Aljaž Jarc po poteh najboljših mladincev
29.05.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesar Adrie Mobila Aljaž Jarc je dobil prestižno enodnevno dirko za mladince v italijanskem Solighettu. Peti Nik Čemažar.

Enodnevna dirka v Solighettu spada med prestižnejše enodnevne dirke za mladince. Spada tudi med dirke za svetovni pokal za to kategorijo.

Sicer pa govorimo o dirki, z uradnim imenom Tf GD Dorigo MO Biemmereti MO Ettore e Cristiano Floriani MO Ferramenta Ma. V preteklosti so Slovenci tu že bili uspešni. Mark Džamastagič jo je leta 2009 dobil. Jan Polanc je bil naslednje leto drugi. Leta 2011 je bil drugi Martin Otoničar, tretji pa Matej Mohorič, medtem ko se je zmage veselil Valerio Conti. Lani je tretje mesto osvojil Tadej Pogačar.

Tudi letos so Slovenci med 200 kolesarji na startu odigrali vidnejše vloge. V vročini in na nadvse zahtevni progi se je po treh urah 34 minutah in 50 sekundah dirkanja najbolje znašel Aljaž Jarc, ki je dobil boj skupine petih ubežnikov. Najbolj se mu je približal Filippo Zana. Tretji je bil Giovanni Aleotti. Četrto mesto je zasedel Andrea Innocenti. Odličen peti pa je bil še en Slovenec, in sicer Nik Čemažar, sicer član kranjskega moštva.

“Dirka v Solighettu  je znana po svoji težavnosti in tudi letos je zame obdržala ta naziv. Na začetku dirke sem se skrival v glavnini. Zaradi velike vročine, ki je še nismo navajeni, je bila dirka zelo selektivna. Trikrat smo se podali čez slavni klanec di Cà del Poggio, so ga prečkali tudi na Giru, ” je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Aljaž Jarc. Obenem je priznal, da na tistem vzponu ni bil ravno najmočnejši.

Ob zadnjem prečkanju tega vzpona so namreč v ospredju ostali trije kolesarji. “Sam pa sem bil del manjše skupine kolesarjev za ubežniki. Na spustu pa sem jim uspel pobegniti. Še pred zadnjim kilometrom sem se preselil do prvih treh ubežnikov, od katerih sem bil  v sprintu najmočnejši.  Zmage sem zelo vesel in grem z veliko motivacijo po nove, " je v uradni izjavi za javnost še dejal Aljaž Jarc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ