Aljaž Jarc: Zelo dolg dan

Aljaž Jarc: Zelo dolg dan
20.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Tour of Slovenia

"Idealen razplet bi bil, če bi imel Marko še malo več sreče in bi etapo zaključil z zmago. Ampak, še imamo priložnost," pravi eden izmed junakov 1. etape dirke po Sloveniji Aljaž Jarc.

Aljaž Jarc je bil v prvi etapi dirke po Sloveniji del prve skupine treh ubežnikov, ki so zaznamovali večji del etape. S Pirihom in Grošljem je Jarc dolgo bežal. Na drugem gorskem cilju pa je ostal sam. Na vrh je prišel prvi in pobral dovolj točk, da je na koncu lahko oblekel majico za najboljšega na gorskih ciljih.

"Ja res je bil zares dolg dan. Tudi sreče z vetrom nismo imeli, tako da se je kar vleklo. Na gorskem cilju sem ostal sam. Potem je prišlo že zelo močnih 15 kolesarjev, a sem jih 20 kilometrov pred ciljem izpustil. Na cilj sem prišel s skupino, ampak ja, zelo dolg dan."

"Idealen razplet bi bil, če bi imel Marko še malo več sreče in bi etapo zaključil z zmago. Ampak, še imamo priložnost."
Aljaž Jarc, Adria Mobil

Na oder je prišel dvakrat, sa je po zaslugi bonifikacijskih sekund na sprintih oblekel tudi belo majico najboljšega med mladimi. Skorajda popoln dan za mladega kolesarja Adrie Mobila: "
Idealen razplet bi bil, če bi imel Marko še malo več sreče in bi etapo zaključil z zmago. Ampak, še imamo priložnost."

Najprej pa si bo poskušal spočiti po zares napornem podvigu. Etapa do Celja bo še teža, z utrujenimi nogami pa zagotovo ne bo lahko. A obenem se Jarc lahko veseli. Boljšega začetka v krstnem nastopu na dirki po Sloveniji si ne bi mogel želeti: "
Zelo sem zadovoljen. Prva dirka po Sloveniji zame. Prva etapa. Odnesel sem, kar sem le lahko, tako da sem zelo vesel."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ