Allan Peiper o Pogačarju: "Gledati širšo sliko"

Allan Peiper o Pogačarju: "Gledati širšo sliko"
23.02.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

"Tega nisem pričakoval, vendar sem vesel," je po petem mestu v vožnji na čas in vodstvu v skupnem seštevku na dirki po Algarvu dejal Tadej Pogačar.

"Tega nisem pričakoval"
Po zmagi v drugi etapi se je Tadej Pogačar izkazal še v posamični vožnji na čas. 20,3 km dolgo preizkušnjo je premagal s petim časom, kar je bilo dovolj, da je še povečal prednost v skupnem seštevku. "Tega nisem pričakoval, vendar sem vesel," je po cilju novinarjem priznal Tadej Pogačar, ki tako zares blesti na dirki ekstra kategorije, potem ko je letos sezono med elito začel v Avstraliji, na dirki Tour Down Under.

"Nagrada za skrbno pripravo"
"Dosežek je nagrada za skrbno pripravo, ki smo jo vložili v to vožnjo na čas. Od ogleda proge do natančnih navodil športnega direktorja prek radijske postaje. Dal sem vse od sebe. Pravilno sem razporedil moči in uspelo mi je doseči dober rezultat," je še priznal Pogačar. "Neverjetno je, saj nisem pričakoval, da bom še povečal prednost. Ostajam v rumenem. Jutri in pojutrišnjem bom pri branjenju majice lahko računal na pomoč odličnih klubskih kolegov."

"Tudi za nas je to presenečenje, vendar pa smo vedeli, da je dober kolesar."
Allan Peiper, športni direktor

Pri cyclingnews.com so se še nekoliko bolj posvetili Pogačarju in za mnenje so prosili športnega direktorja pri UAE Team Emirates Allana Peiperja: "Tudi za nas je to presenečenje, vendar pa smo vedeli, da je dober kolesar. Če to ne bi bil, potem ne bi dobil Tour de l’Avenirja in se ne bi kosal s Primožem Rogličem na dirki po Sloveniji. Vsekakor je nadarjen. Bil je 16. na dirki po Flandriji za mlajše člane, kar dokazuje, da obvlada kolo. Je vsestranski kolesar. Presenečenje pa je, da je že pri teh letih tako dober na vzponih."

"Do začetka marca ga nismo želeli uvrstiti na dirke. Vendar pa je na treningih pokazal dobro pripravljenost."
Allan Peiper, športni direktor

Pogačar ima šele 20 let, na dirko po Algarvu pa je prišel po naključju. Zato, ker je zamenjal enega izmed slabše pripravljenih kolesarjev. "Bil je na dirki Tour Down Under v Avstraliji, potem pa smo mu privoščili počitek, saj lahko časovna razlika, pa tudi razlika v temperaturi terja davek pri nekaterih kolesarjih. Do začetka marca ga nismo želeli uvrstiti na dirke. Vendar pa je na treningih pokazal dobro pripravljenost, pri ekipi pa so dejali, da si je po Avstraliji že dovolj opomogel. Zato smo se odločili, da ga pripeljemo sem,” je še dodal Peiper.

"Veliko stvari se dogaja, vendar pa moramo gledati širšo sliko. Gre za razvoj."
Allan Peiper

Peiper je še razkril, da se Pogačarjev program v nadaljevanju zaradi tega uspeha ne bo kaj veliko spreminjal. Odšel naj bi tudi na nekatere enodnevne dirke v Belgiji, maja pa bo nastopil na dirki po Kaliforniji: "Gre za razvojni proces in za gradnjo 'motorja' za prihodnost. V ekipi smo se že veliko pogovarjali o tem, ali naj ga pripeljemo sem ali ne. Zavedamo se, da mora razvoj potekati počasi. Bilo bi prelahko, če bi ga zdaj vozili na večje število dirk samo zato, ker je dober. Nevarnost je, da bi s tem prehitevali zadeve." Peiper je še dodal, da so Pogačarju postavili določene cilje, in da so obenem predvideli tudi dovolj čas, da si bo po odpeljanih dirkah lahko opomogel: "Veliko stvari se dogaja, vendar pa moramo gledati širšo sliko. Gre za razvoj."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ