Allan Peiper: "Okrog Tadeja bomo sestavili močno ekipo"

Allan Peiper: "Okrog Tadeja bomo sestavili močno ekipo"
13.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Alen Milavec

Začetek nadaljevanja sezone 2020 se bliža. Bliža se tudi Tour de France in v medijih se spet pojavlja ime Tadeja Pogačarja.

"Ne da bi želel izvajati preveč pritiska nanj, a vendar ga lahko trenutno štejem med favorite. Vsekakor je kandidat za lepo uvrstitev v skupnem seštevku."
Allan Peiper, športni direktor pri UAE Team Emirates

Glavni menedžer ekipe UAE Team Emirates Joxean Matxin Martinez je pred dnevi poudaril, da bo Tadej Pogačar na dirko po Franciji odšel z enim ciljem – nabirati izkušnje. V prvem planu pa bo Fabio Aru. A mnogi opozarjajo na izjemnega 21-letnika.

Spada med največje upe svetovnega kolesarstva in tega se zaveda tudi konkurenca. Športni direktor pri UAE Team Emirates Allan Peiper je kljub previdnosti vseeno priznal: "Ne da bi želel izvajati preveč pritiska nanj, a vendar ga lahko trenutno štejem med favorite. Vsekakor je kandidat za lepo uvrstitev v skupnem seštevku. A ničesar ne bomo pustili naključju. Okrog njega bomo sestavili močno ekipo in poskrbeli, da bomo pripravljeni na vse scenarije."

"Pogačar odhaja na dirko, ki je sicer ne pozna in je vsekakor povsem drugačna od drugih."
Allan Peiper

Na Touru bo tudi Fabio Aru, pa Davide Formoo, Alexander Kristoff … "To je pomembna četverica in vsak izmed njih bo pomemben. Aru bo glavni adut, saj je najbolj izkušen. Pogačar odhaja na dirko, ki je sicer ne pozna in je vsekakor povsem drugačna od drugih. Cilj je, da se uči in vidi, kako daleč lahko pride," je še dodal Peiper.

"To bo moj prvi Tour in šele druga tritedenska dirka zame. Če pa bom dobil priložnost pokazati, česa sem sposoben, bom to tudi storil."
Tadej Pogačar

V pogovoru za velonews.com pa je Pogačar znova izpostavil: "Tja bom odšel z namenom, da se učim. To bo moj prvi Tour in šele druga tritedenska dirka zame. Če pa bom dobil priložnost pokazati, česa sem sposoben, bom to tudi storil." Obenem je poudaril, da bo nekaj posebnega že to, da bo lahko nastopil na največji kolesarski dirki:

"Pripravljeni bomo na vse. Morda na to, da dobimo kakšno etapo ali pa oblečemo rumeno majico. Ne želim pa ničesar obljubljati. Tam želim biti v najboljši možni formi. To, da sem na lanski Vuelti dobil tri etape in končal na odru za zmagovalce je bilo povsem nepričakovano. Mislim pa, da tega na Touru ne morem ponoviti. Vsak dan na Touru bo pomemben. Že prve etape bodo zahtevne. Skorajda vsak dan lahko izgubiš Tour, lahko pa ga tudi dobiš skorajda v vsaki etapi. Komaj čakam, da bom tam. Uresničile se mi bodo sanje."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ