Almeida zmagovalec izziva zvezd, Roglič izpadel v četrtfinalu

Almeida zmagovalec izziva zvezd, Roglič izpadel v četrtfinalu
27.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Bkool

Božični izziv zvezd v organizaciji RCS Sporta je pripadel Joau Almeidi med hribolazci in Benu Swiftu med šprinterji. Primož Roglič tokrat ni bil najbolj uspešen, izgubil je v prvem krogu proti Benu Zwiehoffu.

Challenge of the Stars je virtualni izziv, ki so ga pri RCS Sportu prvič pripravili maja, ponovili pa še ob koncu leta. Med osmimi hribolazci je bil tudi Primož Roglič, ki se je na manj kot treh kilometrih vzpona na Stelvio, ki so čakali kolesarje, v prvem krogu pomeril z Benom Zwiehoffom.

Nemški gorski kolesar, ki bo na cesti naslednje leto dirkal za Boro Hansgrohe, je bil previsoka ovira za Rogliča, ki se je tako že po prvi dirki poslovil od tekmovanja. V prvem krogu je zmagovalec prvega izziva zvezd Giulio Ciccone premagal zmagovalca Gira Taa Geoghegan Harta, Joao Almeida je premagal Harma Vanhouckeja, Harold Tejada pa Baukeja Mollemo.

Zwiehoff je bil uspešen tudi v polfinalu, kjer je izločil Cicconeja, v finalu ga je čakal Joao Almeida. Nemec je tudi finale začel zelo dobro, a se je Portugalec vrnil v igro in ga na koncu tudi premagal za zmago na drugem dogodku Challenge of the Stars.

»Nasprotnik je v finalu začel zelo hitro, imel sem kar nekaj težav, da sem mu sledil, vmes sem že zaostajal nekaj sekund, a je nato popustil in lahko sem ga ujel ter na koncu tudi prehitel. Počutil sem se zelo dobro, dirke pa so bile dobra popestritev treninga,« je povedal Almeida po zmagi.

Med šprinterji je bil najhitrejši Ben Swift, ki je v finalu premagal Arnauda Demara.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ