Alpe d'Huez že v znamenju Toura

Alpe d'Huez že v znamenju Toura
22.01.2015 AVTOR: D. Z.
Alpe d'Huez je zimsko športno središče, ki pritegne tako številne smučarje kot kolesarje. Očitno pa tam že zdaj razmišljajo o vrnitvi dirke po Franciji.

Alpe d'Huez je sicer zelo priljubljeno središče med smučarji. Tudi zdaj je tam polno turistov, a očitno tudi med zimsko sezono na tem smučarskem središču razmišljajo o dirki po Franciji. Tudi za Tour je ta vzpon postal nekakšen simbol. Prvič so ga v traso uvrstili daljnega leta 1952, ko je bil najboljši Fausto Coppi.

V zadnjih 20 letih je vzpon v traso uvrščen vsako drugo leto. Zadnjič je bil leta 2013, ko je bil na sporedu jubilejni stoti Tour. Takrat so se morali kolesarji v isti etapi na Alpe d'Huez povzpeti kar dvakrat, zmagal pa je domačin Christophe Riblon. Ob cesti se vsakič zbere ogromno gledalcev in organizatorji so prepričani, da bo tako tudi letos.

Kolesarji se bodo na letošnjem Touru na Alpe d'Huez povzpeli v 20. etapi 25. julija. Torej, dan pred prihodom v Pariz. In zakaj o tem vzponu pišemo že zdaj. Na twitterju se je pojavila zanimiva fotografija gondole, ki je povsem v znamenju pikčaste majice. Torej majice, ki jo nosi najboljši kolesar na gorskih ciljih. Da. Na znamenitem vzponu brez Toura očitno ne gre niti pozimi.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ