Alpecin zaradi Toura prekinil 'dopinško' oglaševanje

Alpecin zaradi Toura prekinil 'dopinško' oglaševanje
01.07.2015 AVTOR: D. Z.
Eden izmed novih sponzorjev v letošnji karavani Alpecin je svoje proizvode oglaševal, da gre za 'doping za lase'. V času Toura se bo temu sloganu odpovedal.

Nemški Alpecin je v kolesarsko karavno vstopil pred letošnjo sezono, ko je podprl ekipo Giant, ki se zdaj imenuje Gian Alpecin. Gre za proizvode za nego las, ki jih podjetje oglašuje s sloganom, da gre za "doping za lase". Predvsem zato, ker njihovi šamponi vsebujejo kofein. A v kolesarstvu se besedo doping vedno povezuje s prepovedanimi sredstvi in goljufijami. In tako so se pri sponzorju odločili, da med samo dirko po Franciji tega slogana ne bodo uporabljali.

"Rad bi, da Alpecin kot sponsor, še posebej pa kolesarji, v teh treh tednih ne bi bili zaradi tega predmet kritik," je odločitev pojasnil direktor Alpecina Edward R. Roerrenberg: "Zavedamo se naših odgovornosti in zato jasno razlikujemo med našimi trditvami o učinkovitem proizvodu in med športno goljufijo." Sicer pa je ekipa Giant Alpecin – za to ekipo vozi tudi Luka Mezgec – na letošnji dirki po Franciji edina World Tour ekipa z nemško licenco.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ