Alpentour 2017, Trophy in Adventure

Alpentour 2017, Trophy in Adventure
14.06.2017 AVTOR: Matej Kainz
V nedeljo se je v Schladmingu končala letošnja izvedba etapne kolesarske dirke Alpentour Trophy, z dvema Slovencema v cilju, eden posamično, drugi v dvojici, eden pod slovensko zastavo, drugi pod hrvaško.

V kategoriji Elite, kjer so tekmovalci nastopali posamično, so v najmočnejši moški kategoriji Avstrijci odnesli kar trojno zmago: Daniel Geismayr (Centurion Vaude) je končal dve minuti pred klubskim kolegom Hermannom Persteinerjem, tretji pa je bil Alban Lakata (Team Topeak Ergon). Lenart Noč je kljub nekaterim težavam (po poročanju za mtb.si je imel strah pred defekti, težave s spanjem, okvaro menjalnika, prevelik prednji zobnik …) zasedel končno 39. mesto.

V ženski elitni kategoriji je šla dvojna zmaga v Avstrijo, Christina Kollmann (Team Texpa-Simplon) je končala 13 minut pred zasledovalko Angeliko Tazreiter (Polizei SV Graz - Bigtime Maishofen), tretja pa je bila Francozinja Margot Moschetti (CST Sandd American Eagle MTB Racing).

Pri dirki dvojic, ki so jo organizatorji poimenovali Alpentour Adventure je nastopil veteran Peter Vesel, sicer pod hrvaško zastavo v ekipi Croati Bike Traveler, družbo pa mu je delal Marin Deković. V kategoriji Master II sta si pripeljala 2. mesto. Peter pravi, da je vskočil v zadnjem trenutku, bil pa je to odličen trening za glavni cilj sezone Transalp.

Vsi rezultati.

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ