Američani bodo podprli film o zmagovalcu Toura

Američani bodo podprli film o zmagovalcu Toura
14.09.2012 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je z zmago na dirki po Franciji očitno postal zanimiv tudi za filmsko industrijo. Obeta se film o kolesarju z zelo pestro zgodovino.
Spletni portal velonation.com piše, da se je že več kot deset let govorilo o tem, da bi posneli film o življenju Lancea Armstronga, a iz tega ni bilo nič. Mogoče bo Armstrong za filmsko industrijo, ki deluje po nekoliko drugačnih načelih - tu ne štejejo samo uspehi - postal zanimiv zdaj, ko so mu odvzeli sedem zmag.

A očitno je zdaj precej bolj zanimiv Bradley Wiggins, aktualni zmagovalec dirke po Franciji. O morebitnem filmu so prvi poročali na spletnem portalu express.co.uk. Wigginsa naj bi igral 45 letni Rhys Ifans, film pa naj bi prikazal Wigginsovo težko otroštvo in se kronološko sprehodil vse do izjemnega podviga.

Kot prvi Britanec je dobil dirko po Franciji, kot sploh prvi kolesar v zgodovini pa je v isti sezoni dobil tako Tour kot zlato medaljo na olimpijskih igrah. "Bradley je nekaj več kot zgolj športna osebnost in njegova zgodba je prava tudi za film," naj bi za express.co.uk dejal neimenovan vir.

"Kar se financ tiče, nam dobro kaže. Upamo, da bo ta projekt dobil zeleno luč še pred koncem leta. Ifans je prva izbira za glavnega igralca, saj menimo, da bi Bradleyja dobro posnemal," je še sporočil neimenovan vir. Producent naj bi sicer bil Britanec, a večji del financ naj bi prišlo iz ZDA.

Sicer pa je bil Wiggins rojen v belgijskem Ghentu, kasneje se je preselil v London, kjer je po ločitvi staršev živel s starimi starši. S kolesarstvom se je začel ukvarjati pri 12 letih, ko je nastopal na velodromu. Prav na velodromu je blestel na olimpijskih igrah. Zadnjo medaljo pa je na olimpijskih igrah osvojil letos. Zlato v posamični vožnji na čas v cestnem kolesarstvu.

vir: The Daily Express
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ