Američani spoznavajo učinkovitost investiranja v kolesarstvo (foto in video)

Američani spoznavajo učinkovitost investiranja v kolesarstvo (foto in video)
26.06.2013 AVTOR: D. Z.
Sicer smo že večkrat poudarili, da sponzorji z izkupičkom vlaganja v kolesarstvo zadovoljni. In temu očitno verjame tudi Belkin, ki bo podprl nizozemski Blanco.

Belkin rešil ekipo brez sponzorja
Na nizozemskem so se klubi znašli v hudi krizi. Vodstvo Vacansoleila je že sporočilo, da si lahko kolesarji iščejo nova moštva, čeprav upanja na to, da bodo lahko dobili novega sponzorja še niso izgubili. Potem je tu še ekipa Blanco. Govorimo o nekdanjem Rabobanku, ki se je po 17 letih nepričakovano, leto pred izrekom pogodbe, umaknil iz profesionalnega kolesarstva.

A pri Blancu si zdaj lahko oddahnejo. Tik pred začetkom dirke po Franciji so namreč našli novega sponzorja. To bo ameriško podjetje Belkin, ki je proizvajalec dodatkov za pametne telefone, računalnike … Obenem gre tudi za sistem Linksys. Pohvalijo se predvsem s tem, da ljudem omogočjo, da nove tehnolgije lažje uporabljajo.

Vse do konca sezone 2015
Z vodstvom nizozemske ekipe so Američani podpisali dve in pol letno pogodbo. Ta se bo tako iztekla ob koncu sezone 2015, kolesarji pa se bodo v novih dresih pojavili že na startu dirke po Franciji. Sicer pa ima ameriško podjetje v več kot stotih državah okrog 1500 zaposlenih. Sedež podjetja je v Kaliforniji, natančneje na Paya Visti.

»Kolesarstvo temelji na inovacijah, ki prinašajo uspeh. Ima tudi zveste, tehnološko podkovane gledalce, ki ta šport pozorno spremljajo. To se ujema z našim razmišljanjem, « je dejal ustanovitelj podjetja Chet Pipkin: »To nam bo omogočilo, da se bomo lahko predstavili in se povezali z milijoni ljudi po vsem svetu. «

Dresi bodo bolj zeleni
Na kolesarskih dresih bodo zdaj prevladovale črna, bela in predvsem zelena barva, ki še najbolj ponazarja novega sponzorja. »Z 19 zmagami v tej sezoni in z novim sponzorjem to leto postaja sanjsko. Podjetje Belkin z nami deli ambicije in globalne cilje. Zato smo veseli, da smo pričeli s sodelovanjem, « je dejal glavni menedžer ekipe Richard Plugge. Ekipo sestavlja 29 kolesarjev petih različnih nacij.

»Za nami je zelo težko obdobje, vendar pa smo v Belkinu našli močnega sponzorja. Rad bi se zahvalil tudi Rabobanku, ki nam je omogočil, da smo letos vseeno nadaljevali in nam tako dal priložnost, da najdemo drugega sponzorja, « je še dejal Plugge. Kapetan ekipe na dirki po Franciji bo Bauke Mollema. Pomagali pa mu bodo še Robert Gesink, Lars Boom, Laurens ten Dam, Tom Leezer, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink, Sep Vanmarcke in Maarten Wynants.Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ