Amerika: Tadej Pogačar do izjemne končne zmage

Amerika: Tadej Pogačar do izjemne končne zmage
19.05.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Tadej Pogačar nadaljuje z izjemnimi predstavami. Po zmagi v gorski etapi je zdaj potrdil tudi končno zmago na prestižni dirki svetovne serije po Kaliforniji. Simon Špilak 6.

Šesto etapo je dobil Tadej Pogačar, ki je bil najboljši v zaključku vzpona na Mount Baldy. Po zaslugi tiste zmage je v zadnji etapi nosil rumeno majico najboljšega v skupnem seštevku. Zadnja etapa je kolesarje popeljala od Santa Clarite do Pasadene. Dolga je bila 141 kilometrov. Po polovici etape so morali kolesarji premagati dva vzpona, a potem je bilo še dovolj ravnine, da so se nekateri sprinterji lahko vrnili v glavnino.

Predvsem pa so morali kolesarji po prvem prečkanju ciljne črte prevoziti še tri zaključne kroge. Poleg klasičnega in pričakovanega pobega sta na vzponu resneje napadla tudi George Bennett in Lachlan Morton, medtem ko je eden izmed ubežnikov Schachmann nekaj časa celo kolesaril v virtualni rumeni majici. Tudi Higuita je poskušal z napadom, a Pogačar pri vsem skupaj ni imel težav, saj se je lahko zanesel na vse hitrejšo skupino.

Odzval se je v pravem trenutku, v zaključku pa so za vse skupaj poskrbeli še sprinterji. Sledil je sprint glavnine. Dobil ga je Cees Bol pred Petrom Saganom. V skupini pa se je izjemnega uspeha, največjega v sicer kratki kolesarski karieri razveselil Tadej Pogačar. Brez težav je ubranil 16 sekund prednosti pred Sergiom Higuitom in sekundo več pred Kasperjem Asgreenom. Pri 20 letih – sploh prvo leto kolesari med elito – je dobil že drugo etapno dirko v tej sezoni.

Najprej je zmagal na dirki po Algarveju, med najboljšimi je bil tudi na dirki po Baskiji. Odlično se je tokrat znašel tudi Simon Špilak, ki je dirko končal na šestem mestu, zaostal je za 1:03. Pogačar je bil najboljši tudi med mladimi kolesarji. "Ta dirka je bila moj prvi cilj in vedel sem, da sem dobro pripravljen. Resnično sem vesel in se že veselim nadaljevanja sezone," je dejal Pogačar. Njegova naslednja etapna dirka pa bo dirka po Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ