Amstel: Van der Breggen najboljša, Batageljeva 33.

Amstel: Van der Breggen najboljša, Batageljeva 33.
16.04.2017 AVTOR: D. Z.
V ženski konkurenci je dirko Amstel Gold Race dobila Anna Van der Breggen. Polona Batagelj 33.

Na dirki Amstel Gold Race so se merile tudi ženske. Njihova preizkušnja je bila dolga 121 kilometrov. Na startu je bilo 132 kolesark, med njimi tudi članice moštva BTC City Ljubljana.

V zaključku se je v ospredju izoblikovala skupina 18 kolesark. Nekoliko kasneje pa je bila v ospredju skupina šestih kolesark, tistih najboljših. Imele so 13 sekund naskoka pred prvimi zasledovalkami. Tik pred četrtim prečkanjem Cauberga je napadla domačinka, tudi prva favoritinja Anna Van der Breggen. Do cilja je bilo še sedem kilometrov. Pod Caubergom je imela pol minute prednosti, v nadaljevanju pa je zasledovalke niso uspele več ujeti.

Kolesarka moštva Boels Dolmans se je veselila zmage. Sledil je sprint štirih kolesark za drugo mesto. Dobila ga je Elizabeth Deignan. Katarzyna Niewiadoma je bila tretja. Sledile so Van Vleuten, Longo Borghini, Rivera, Pieters, Ferrand Prevot, Moolman, Van Dijk … Najboljša članica moštva BTC je bila Anna Stricker, ki je zasedla 24. mesto. Eugenia Bujak je bila 27., Polona Batagelj 33., Hanna Nilsson 36., Jelena Erić pa 70.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ