Amy Pieters bodo prepeljali na Nizozemsko

Amy Pieters bodo prepeljali na Nizozemsko
06.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: SD Worx

Odlična nizozemska kolesarka Amy Pieters se je decembra lani ponesrečila na treningu v Španiji. Še vedno je v umetni komi, a je njeno stanje dovolj stabilno, da jo bo posebna zdravniška ekipa prepeljala na Nizozemsko.

Zgodba Amy Pieters je 21. decembra lani šokirala kolesarski svet. Odlična kolesarka ekipe SD Worx in svetovna prvakinja v madisonu je bila na pripravah v Alicanteju z nizozemsko reprezentanco za velodrom. Med treningom je prišlo do nesreče, podrobnosti niso razkrili, je pa bila Pietersova v kritičnem stanju in so jo s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Nato so 30-letnico uspešno operirali in zmanjšali pritisk na možgane, ki je nastajal zaradi oteklin, potem pa so jo dali v umetno komo. Sprva je bilo rečeno, da le za nekaj dni, a so se zdravniki odločili, da umetno komo podaljšajo in dajo Pietersovi več možnosti za popolno okrevanje.

Dokler ne bo pri zavesti, se stanja ne da oceniti

»Njeno stanje je stabilno, zdaj že diha sama, brez pomoči respiratorja, a dokler ne bo pri zavesti, ne bomo mogli oceniti resnosti posledic njenih poškodb. Zdaj je čas njen največji zaveznik,« so sporočili iz ekipe SD Worx.

Pietersovo so danes iz Španije prepeljali domov na Nizozemsko s posebnim zdravniškim letalom, ki ga je organiziral Eurocross. Kdaj jo bodo poizkusili zbuditi iz kome, zaenkrat še ni jasno. So pa v minulh 14 dneh iz celotnega kolesarskega sveta deževale spodbudne besede za Pietersovo, italijanska reprezentanca, ki je trenirala v Novem mestu, se ji je poklonila s fotografijo in spodbudnim napisom, tudi rojakinja Lucinda Brand, ki blesti v ciklokrosu, je v prvih izjavah po nedavni nedeljski zmagi omenjala predvsem Pietersovo.

Lahko le držimo pesti in upamo, da se bo njena zgodba končala podobno uspešno, kot se je nesreča Fabia Jakobsena, tudi če nikoli več ne pripne štartne številke na dres.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ