Anderluhova evropska podprvakinja v maratonu v Master konkurenci

Anderluhova evropska podprvakinja v maratonu v Master konkurenci
11.07.2016 AVTOR: Matej Kainz
Tradicionalni Salzkammergut Trophy, ki se lahko pohvali z najdaljšo maratonsko gorsko kolesarsko preizkušnjo v Evropi - kar 211 km meri najdaljša proga, je bil letos prizorišče evropskega prvenstva v gorsko kolesarskem maratonu za kategorijo Master.

Dame so se za naslov udarile na 76 km trasi C z 2446 metri višinske razlike. Najhitreje je traso odpeljala Paulina Wörz (RSC Auto Brosch Kempten). Le 10 minut za njo je v cilj pripeljala Natalija Anderluh (Bicikel.com), ki se očitno dobro znajde tudi na malo krajših maratonskih preizkušnjah. Obe sta nastopali v najmlajši Master (Masters1w) konkurenci. Tretja je bila Claudia Paolazzi (Brao Caffe Unterthurner), ki pa je zmagala Masters2w konkurenci. Natalija pravi, da je Sazkammergut bil …gut, ima pa počasi te “srebrnine ” že dovolj. 

Moški so vozilo progo B, 119,5 km s 3848 višinskimi metri. Novi evropski prvak Master1m je Uwe Hochenwarter (Craft-Rocky-Mountain Team), drugo uvrščeni Georgy Dimitriev (Team Todesco) je oblekel majico v Master2m konkurenci, na tretje mesto pa se je uvrstil Karel Hartl (Kellys Bikeranch Team). Edini Slovenec v konkurenci Masterjev Primož Lindič (Bicikel.com) je maraton končal na 31. mestu, 7. v svoji konkurenci.

Poleg Evropskega prvenstva je bilo za rekreacijo (če temu lahko tako rečemo) na razpolago še sedem različno dolgih prog, ter ena za lastnike električnih konjičkov. Na najdaljši trasi sta padla nova rekorda proge, tako v ženski kot tudi v moški konkurenci. Zavidljivih 9 ur in 48 minut je potreboval zmagovalec Andreas Seewald (Team Centurion Vaude) za 211 km s kar 7119 višinskimi metri. Najhitrejša dama Sabine Sommer (www.sportlehner.at) pa 12 ur in 21 minut. Slovenci smo na najdaljši trasi imeli 5 predstavnikov, le trije so jo končali, Tomi Iskra je kot najuspešnejši še ujel stoterico in končal na 99. mestu med 515 uvrščenimi.

Rezultate si lahko ogledate na live-scoring.net/trophy16

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ