Andi Bajc blizu zmage, Jan Primožič najboljši med mladimi

Andi Bajc blizu zmage, Jan Primožič najboljši med mladimi
16.06.2019 AVTOR: DZ

Slovenski kolesarji in slovenske ekipe so bile v zadnjih dneh nadvse aktivne na dirkah v tujini.

Ustavimo se najprej v Avstriji. Tam je potekala dirka druge kategorije po Zgornji Avstriji, ki se je začela s prologom. Odločilna pa je bila druga etapa, ki jo je dobil Jannik Steimle pred zmagovalcem zadnjih treh let Stephanom Rabitschem. Naslednji dan je bil najboljši Slovenec Andi Bajc na osmem mestu. Sledila je še tretja, obenem zadnja etapa.

Traun je gostil start, Ternber pa cilj 147 kilometrov dolge preizkušnje. Pobeg dneva je uspel manjši skupinici kolesarjev, v kateri sta bila tudi Andi Bajc in Jaka Primožič. Na koncu se je osem kolesarjev udarilo za zmago. Norvežan Anders Skaarseth je bil najboljši, drugi pa je bil Andi Bajc. Odlično se je odrezal tudi Jaka Primožič na četrtem mestu.

Končni vrstni red? Jannik Steimle je slavil končno zmago s 13 sekundami prednosti pred po treh letih prevlade tokrat poraženim Rabitschem in Markusom Hoelgaardom. Najboljši Slovenec je bil Andi Bajc, ki je na osmem mestu zaostal za 3:27. Jaka Primožič je bil 11. Z zaostankom 3:32 pa je bil najboljši med mladimi kolesarji.

Madžarska
Adria Mobil je nastopala na dirki prve kategorije po Madžarski. Do zmage niso prišli, pa vendar so dobro dirkali. Na prologu v Siofoku je bil s petim mestom najboljši član te ekipe Dušan Rajović. Naslednji dan je v sprintu v mestu Esztergom zasedel tretje mesto. Zmagal je Manuel Belletti.

V dopoldanski tretji etapi so do izraza prišli ubežniki. Štirje so obračunali za zmago, ki je pripadla Krisztianu Lovassyju. Tretji je bil Gašper Katrašnik. V naslednjih etapah kolesarjev Adrie Mobila ni bilo v ospredju. Dirko je dobil Krists Neilands pred Martonom Dino in Attilo Valeterjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ