Andre Greipel do nove zmage, Peter Sagan spet drugi

Andre Greipel do nove zmage, Peter Sagan spet drugi
08.07.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Franciji smo v peti etapi vendarle videli sprint glavnine. Druge zmage se je veselil Andre Greipel. Tony Martin obdržal rumeno majico.

Arras je gostil start pete etape na dirki po Franciji. Etapa se je končala v mestu Amiens. Dolga je bila 190 km. V tem mestu je zadnjič zmagal Mario Cipollini, ki je bil tu najboljši leta 1999. Etapa ni imela kategoriziranih gorskih ciljev, trasa pa je vseeno bila zelo razgibana. Pihal je tudi veter s strain, tako da smo videli več poskusov napadov.

Kasneje se je glavnina razdelila na dva dela, vendar pa so bili vsi najboljši spredaj, pa tudi večina najboljših sprinterjev. Padel je Nacer Bouhanni, ki je kasneje tudi odstopil. Kasneje je kolesarje motil še dež in tako je prišlo tudi do padca v prvi skupini. Tony Martin je z močnim Etixx Quick Stepom suvereno branil rumeno majico. Zanimivo.

Ritem in veter sta bila taka, da prave ubežne skupinice v zaključku sploh ni bilo več. Potem so ekipe glavnih favoritov svoje kapetane držale v ospredju. Videli smo Astano, Tinkoff Saxo, Katjušo, Sky … Tudi Etixx Quick Step je sestavljal vlak za Marka Cavendisha. Dva kilometra pred ciljem je ritem narekoval Tony Martin, potem pa so njegovo delo prevzeli kolesarji Giant Alpecina.

Sledil je dolg sprint zares najmočnejših sprinterjev. Andre Greipel je bil spet najmočnejši in je tako še povečal prednost v boju za zeleno majico najboljšega po točkah. Za Greipla je to druga zmaga na letošnjem Tour in osma v karieri. Peter Sagan je bil drugi, Mark Cavendish je bil tretji, Alexander Kristoff pa četrti. Martin je ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ