Andre Greipel najboljši v Nemčiji, Luka Pibernik 17. Robertu Jenku sprint na Hrvaškem.

Andre Greipel najboljši v Nemčiji, Luka Pibernik 17. Robertu Jenku sprint na Hrvaškem.
23.08.2015 AVTOR: D. Z.
V Nemčiji je sprint glavnine dobil Andre Greipel. Luka Pibernik 17., Borut Božič pa 23. Robert Jenko v sprintu manjše skupine dobil dirko v Ivanič Gradu.

Vattenfall Cyclassics
V Nemčiji je bila na sporedu prestižna enodnevna dirka Vattenfall Cyclassics, ki spada med dirke World Toura. Kiel je gostil start, Hamburg pa cilj. Dirka je bila dolga kar 221 kilometrov. Po pričakovanji je najprej prišlo do pobega manjše skupine kolesarjev. Že kmalu po startu so se v beg podali štirje kolesarji. To so bili Jan Barta (Bora-Argon 18), Matteo Bono (Lampre-Merida), Alex Dowsett (Movistar) in Martin Mortensen (Cult Energy).

Privozili so si pet minut naskoka, a tudi to ni bilo dovolj. V ozadju so bili v lovu najbolj aktivni člani moštva MTN Qhubeka, potem pa so jim na pomoč priskočili še predstavniki Lotto Soudala in Katjuše. Vsi so pričakovali sprint glavnine, tako da ubežniki večjih možnosti za uspeh niso imeli. 60 km pred ciljem sta v ospredju ostala samo še Bono in Mortensen, a imela sta vsega minuto prednosti

Ko se je ta prednost še razpolovila, so ju 40 km pred ciljem ujeli Philippe Gilbert (BMC), Manuele Boaro (Tinkoff-Saxo) in Matthias Brandle (IAM). A 20 kilometrov pred ciljem jih je glavnina ujela. V tej skupini je bilo še okrog 70 kolesarjev. Sledil je napad Linusa Gerdemanna in Juliena Alaphilippa, a deset kilometrov pred ciljem je bilo tudi tega konec. Obetal se je izjemen sprint, s kolesarji, kot so Cavendish, Kristoff, Boonen, Viviani, Greipel, Nizzolo.

Le Marcel Kittel je odpadel že na tretjem vzponu dneva … A načrte je mnogim prekrižal padec tri kilometre pred ciljem. Na tleh se je znašel Mark Cavendish. Potem pa sprint in po skoraj petih urah dirkanja smo videli prevlado Andreja Greipla. drugi je bil Alexander Kristoff, tretji pa Giacomo Nizzolo. Sledili so Boonen, Van Avermaet, Demare, Breschel, Sinkeldam, Bonifazio, Guldhammer … Luka Pibernik je zasedel 17. mesto, Borut Božič pa je bil 23.

Ivanič Grad 
Kolesarji Save, Radenske, Adrie Mobila in KK Grega Bole so v nedeljo nastopili na 45. dirki Memorijal Stjepan Grgac. Na startu je bilo med člani vsega dobrih 30 kolesarjev, ki pa so morali prevoziti razgibano traso, dolgo 139 kilometrov. Po dobrih 30 kilometrih je prišlo do prvega pravega pobega. V ospredju se je izoblikovala skupina 11 kolesarjev in v tej skupini so imela tudi slovenska moštva precej predstavnikov. Iz Save je bilo v tej skupini kar pet kolesarjev, trije so bili iz Radenske, eden iz Adrie Mobila in dva iz Hrvaške Meridiane. Leteči cilj v Kutini je dobil Robert Jenko. Drugi je bil Grošelj, tretji pa Miškulin.

Kmalu po polovici dirke je zasledovalna skupina ujela ubežnike in tako je prišlo do novih napadov. Kmalu je prišlo do odločilne poteze, ko se je v ospredju izoblikovala deseterica ubežnikov. Vse do 20 km pred ciljem so složno narekovali ritem, potem pa se je začel boj za zmago. Predvsem kolesarji Radenske so skupino uspeli obdržati skupaj in za zmago so se ubežniki udarili v sprintu. Slavili so kar dvojno zmago. Robert Jenko je po dobrih treh urah dirkanja premagal Jureta Miškulina. Tretji je bil Jon Božič. Sledili so Jernej Švab, Tadej Logar, Uroš Repše in Emanuel Kišerlovski.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ