Andre Greipel premočan v Avstraliji

Andre Greipel premočan v Avstraliji
16.01.2018 AVTOR: D. Z.
Pa se je tudi uradno začela World Tour sezona. Prvo etapo na dirki Tour Down Under je dobil Andre Greipel.

Kot smo tega že vajeni. Sezonah World Tour dirk se začne januarja na dirki Santos Tour Down Under. Nič drugače ni letos.

Za kolesarji pa je že prva etapa od pristanišča v mestu Adelaide do Lyndocha. Tudi tega, da se v prvi etapi za zmago borijo sprinterji smo že vajeni. In letos se je zbralo lepo število vrhunskih sprinterjev. Vrnil se je tudi najtrofejnejši kolesar po številu etapnih zmag na tej dirki Andre Greipel. Kolesarji so morali premagati 145 kilometrov dolgo etapo, ki so jo zaznamovali trije ubežniki.

To so bili William Clarke, Scott Bowden in Nickolas Diamini. Zadnji se je deset kilometrov pred ciljem predal Clarke, potem pa je že sledil boj za najboljše pozicije v glavnini. Prevladovali so predvsem kolesarji treh ekip: Mitchelton-Scott, Quick-Step Floors in Bora Hansgrohe. V zaključku pa so se odlično znaši kolesarji belgijske ekipe Lotto Soudal, ki so pripravljali teren za Andreja Greipla. V zadnjem ovinku je padel Daniel Hoelgaard, vendar to sprinterjev ni zmotilo.

Sledil je sprint, Gripel pa se je postavil v zavetrje domačega aduta Caleba Ewana, medtem ko je po drugi strani z dolgim sprintom poskušal presenetiti Elia Viviani. Italijanu pa ni uspelo. Ewan je bil zelo močan, Greipel pa je znal izkoristiti zavetrje. Po skoraj štirih urah dirkanja je dobil etapo. To je bila že njegova 17. etapna zmaga na dirki v Avstraliji. Caleb Ewan se je moral sprijazniti z drugim mestom, tretji pa je bil svetovni prvak Peter Sagan. Sledili so Elia Viviani, Simone Consonni, Phil Bauhaus, Nathan Haas, Matteo Montaguti, Ramunas Navardauskas in Riccardo Minali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ