Andrej Cimprič o mladincih: Z malo sreče dosegljiva deseterica

Andrej Cimprič o mladincih: Z malo sreče dosegljiva deseterica
18.09.2017 AVTOR: D. Z.
Pred dnevi je na novinarski konferenci mladince predstavil tudi selektor Andrej Cimprič. Glavni adut na SP Nik Čemažar.

“Fantje so solidni, vendar niso tako udarni kot prejšnja generacija, ” je priznal selektor mladinske reprezentance Anderj Cimprič. Lani je namreč lahko računal na številne izjemne kolesarje.

Tadej Pogačar je bil tretji na evropskem prvenstvu. V prvem delu sezone je blestel Jaka Primožič, na svetovnem prvenstvu pa so bili kar trije Slovenci med najboljšimi desetimi. A večina kolesarjev je odšla med člane. Zdaj lahko Cimprič računa na naslednje kolesarje: Nik Čemažar, Aljaž Omerzel, Aljaž Jarc, Luka Sagadin in Marko Hozjan. Omerzel in Hozjan sta šele prvo leto med mladinci, preostali se bodo po tej sezoni od te kategorije poslovili in prestopili med mlajše člane.

“Rezultati na največjih tekmovanjih kažejo, da lahko posežemo med prvo deseterico. Še posebej Čemažar. Dobra sta tudi Sagadin in Jarc, pa tudi novinca v tej kategoriji, ” je še povedal Cimprič in se ozrl predvsem na zadnjo dirko v Avstriji, ki jo je dobil prav Čemažar pred Jarcem: “Tudi zaradi nastopa v Avstriji gremo lahko optimistično v Bergen. Z malo sreče bi bila desterica dosegljiva. Kar bo več, bomo skakali v zrak. Seveda pa se lahko stvari zapletejo. Vemo, da lahko pride do padcev, okvar, kar se nam je zgodilo na evropskem prvenstvu. Če bodo vremenske razmere slabe, bo hudo. Obeta se zelo lepo svetovno prvenstvo. ”

Čemažar bo nastopil tako v vožnji na čas – tam bo nastopil še Aljaž Jarc – kot tudi na cestni dirki. Na predstavitvi kolesarjev pa je dejal: “Mislim, da sem boljši kot lani v Dohi. Upam, da bom med med prvimi desetimi na kronometru. Za cestno dirko pa upam, da bo čim bolj težka, da nas bo v cilj prišlo čim manj, saj v reprezentanci nimamo izrazitega sprinterja. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ