Andrej Hauptman: Fantje so v dobri formi

Andrej Hauptman: Fantje so v dobri formi
10.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V nedeljo bo na sporedu članska cestna dirka za evropsko prvenstvo. Selektor Andrej Hauptman veliko računa na Luko Mezgeca in Mateja Mohoriča.

Matej Mohorič, Luka Mezgec, Luka Pibernik, Borut Božič, Marko Kump in Rok Korošec. To so kolesarji, na katere bo selektor Andrej Hauptman računal na nedeljski dirki za evropsko prvenstvo v Glasgowu. Največ pričakuje od Luke Mezgeca, ki trenutno nastopa na dirki po Poljski, in od Mateja Mohoriča, ki je prišel z višinskih priprav v Italiji.

“O ciljih ne bi govoril, bi samo povedal, da so fantje v dobri formi, da so vsi zdravi in da smo pripravljeni na nedeljsko preizkušnjo, ki bo zelo tehiočna in podobna severnim klasikam,” je dejal Hauptman: “Pripravljenost je prava. Tudi Luka Mezgec, ki žal ni nastopil na Touru zdaj na dirki po Poljski kaže odlično formo. Matej Mohorič je maksimalno pripravljen. Ostali fantje so na vrhunskem nivoju. Čakamo na nedeljsko preizkušnjo.”

In seveda se lahko že premleva, kakšna bo najboljša taktika, so fantje dovolj dobri, da se soočijo z branilcem naslova Alexandrom Kristoffom, pa z že evropskim prvakom, aktualnim svetovnim Petrom Saganom … “Mi sicer lahko naredimo nekaj variant, a med samo dirko se je treba prilagajati. Če bo prišlo do sprinta, je Luka Mezgec naš najboljši kolesar. To dokazuje zdaj na dirki po Poljski. Matej Mohorič ima za sabo tako sezono, da če bi dirka postala težka, lahko tudi on prevzame odgovornost. Odvisno, kako se bo dirka odvijala,” je še dodal Hauptman.

Seveda je moral odgovoriti tudi na vprašanje, če je po lanskem petem mestu Luke Mezgeca zdaj dosegljiva tudi medalja: “Na enodnevnih preizkušnjah je vse mogoče. Je pa treba poudariti, da je to enodnevna dirka, in ne tritedenska. Ena sama napaka lahko vpliva na rezultat. Zato si ne bi upal napovedovati rezultata. Kot smo od naših kolesarjev že vajeni, lahko pričakujemo vse.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ