Andrej Hauptman: Nismo naredili nobenih napak

Andrej Hauptman: Nismo naredili nobenih napak
25.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Dirka je potekala tako, kot smo si želeli. Nismo naredili nobenih napak. Žal so bili drugi boljši. Tako pač je," je bil prvi komentar selektorja Andrej Hauptmana.

Luka Pibernik je bil najboljši kolesar slovenske reprezentance na članski cestni dirki na svetovnem prvenstvu. A na cilj ni prišel v prvi skupini, ki se je udarila za zmago.

Vsi so pričakovali več, a na koncu je kolesarjem zmanjkalo moči. »Dirka je potekala tako, kot smo si želeli. Nismo naredili nobenih napak. Žal so bili drugi boljši. Tako pač je. Sigurno niso vesel, vendar moraš biti realen in si reči, da bomo naslednjič uspešnejši, « je najprej dejal selektor Andrej Hauptman, ki je tako kot mnogi drugi še ob vstopu v zadnji krog upal na ugoden razplet.

V skupini z najboljšimi so se namreč v zadnjih 19 kilometrov podali kar štirje Slovenci, tudi kapetan Luka Mezgec, za katerega je reprezentanca ves dan delala. Ob strani so mu stali še Matej Mohorič, Luka Pibernik in Jan Polanc. Potem pa je Mezgec na zadnjem vzponu povsem popustil. »V zadnjem krogu sem si želel, da bi se nam vse poklopilo. Da bi fantje imeli super noge. Malce nam je zmanjkalo, a rezultat je, takšen kot je, « je še pojasnil Hauptman, ki je na svetovnem prvenstvu kot selektor sploh prvič vodil reprezentanco:

»Pričakovali smo več, vendar pa kolesarstvo je takšno. Enodnevna dirka je nepredvidljiva. Moramo biti zadovoljni tudi s tem, kar smo dosegli. Ne samo jaz, tudi fantje si želijo več. Vseh teh rezultatov ne bi dosegli, če ne bi želeli zmagovati. Vedno pa ne gre. Sigurno pa bo prej ali slej prišel dober rezultat. « Letos je prišel v vožnji na čas. Primož Roglič se je dolgo pripravljal na to preizkušnjo, razmišljal o njej. In na koncu je osvojil izjemno drugo mesto. V uri resnice, kjer se ne moreš skriti.

»Prva stvar je medalja. Tam smo delovali kot ekipa. Celotno osebje, reprezentanca. Prvenstvo je zato uspešno. Ena majhna Slovenija je v tako globalnem športu, kot je kolesarstvo dosegla medaljo. To ni mačji kašelj, « bil v nedeljo vseeno zadovoljen Hauptman. Glede uspehov na cestnih dirkah pa je prepričan: »Tako kot smo v zadnjih letih govorili, da v kronometru zaostajamo, je zdaj prišlo, da smo velesila in v prihodnosti bomo tudi za cestno dirko delali na tem, da bomo prišli med deseterico. «

Morda celo med najboljše tri? Čeprav se zdi, da je konkurenca zares močna. Zvezdniki, kot so Van Avermaet, Gilbert, Hagen, Gaviria, Costa, Gallopin, Alaphilippe ... vsi so kljub agresivnemu dirkanju ostali brez medalje. Prav Hauptman pa je prvi in edini Slovenec z medaljo na cestni dirki na svetovnem prvenstvu. »Kolesarje, kot sem bil sam, imamo. Kot sem že večkrat dejal, imamo boljše kolesarje, kot sem bil jaz. Samo pravi dan mora priti, znajti se morajo na pravem mestu. In to se bo prej ali slej zgodilo. Prepričan sem. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ