Andrej Hauptman: Optimistično in z odgovornostjo

Andrej Hauptman: Optimistično in z odgovornostjo
12.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Upam, da bomo po svetovnem prvenstvu lahko rekli, da je to še češnja na torti odlični sezoni," pred odhodom na SP v Bergnu pravi selektor članske reprezentance Andrej Hauptman.

»Pred mano je bila zares težka naloga. Med super kolesarji jih moraš kar nekaj pustiti doma. S sabo pa vzameš tiste, za katere upamo, da so najboljši, « je dejal Andrej Hauptman.

Letos je Hauptman prevzel vlogo selektorja članske reprezentance. Po najboljši sezoni za slovensko kolesarstvo je moral Hauptman izbrati šesterico. Na najpomembnejši in najodmevnejši članski cestni dirki bodo tako nastopili Luka Mezgec, Jan Polanc, Primož Roglič, Jan Tratnik, Matej Mohorič in Luka Pibernik.

»Moral sem se odločiti. Vesel sem, da sem izbral karakterno take kolesarje, ki se lahko podredijo ekipi. Če pa je treba, tudi prevzamejo odgovornost in lahko dosežejo dober rezultat. Izbrati sem moral kolesarje različnega tipa, zato da bomo konkurenčni pri vseh taktičnih različicah, « je pojasnil Andrej Hauptman. In tako je postavil Luko Mezgeca za kapetana. A prav vse se ne bo vrtelo zgolj okrog kolesarja Orice Scotta, ki je na Veliki Britaniji dokazal, da je odlično pripravljen, saj je v sprintih uspešno pomagal Calebu Ewanu.

»Če se bo dirka odvijala drugače, bomo pripravljeni. Vsi ti fantje so že dokazali, da se lahko iz pomočnikov kadarkoli prelevijo v kolesarje, ki lahko prevzamejo odgovornost in dirkajo na rezultat. Sam grem na svetovno prvenstvo miren «, je dodal Hauptman. 

Tudi zato, ker je za slovensko kolesarstvo izjemna sezona. Najboljša do zdaj. »Po taki sezoni bi bilo neodgovorno govoriti, da na svetovnem prvenstvu ne pričakujemo dobrega rezultata. Na prvenstvo gremo optimistično. Po drugi strani pa tudi z odgovornostjo. Vemo, da gre za enodnevno dirko, in da se ti lahko kljub odličnemu dirkanju v trenutku kaj zgodi in ostaneš brez dobrega rezultata. «

Hauptman je edini Slovenec, ki je osvojil medaljo med člani, zato vsekakor ve, kako mora kolesar pristopiti h taki dirki: »To, da sem uspel dobiti medaljo, pripisujem dejstvu, da sem na tisto svetovno prvenstvo mislil celo leto. Zato sem bil z večino fantov vse leto v navezi. Fantje vedo, da bodo vozili na svetovnem prvenstvu. Lahko razmišljajo samo o tem. Poleg tega so fantje boljši, kot sem bil jaz, zato slej kot prej pričakujem tudi medaljo. «

 

Pa še o pričakovanjih v vožnji na čas?

Tam bosta nastopila Jan Tratnik in Primož Roglič. »Tako Primož kot Jan sta letos kronometre že super odpeljala. Primož se je v drugem delu sezone po Touru posvetil samo kronometru. Verjamem, da bo v Bergen prišel v vrhunski formi. Vedeti pa moramo, da je krog favoritov v vožnji na čas zelo širok. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ