Andrej Hauptman: Počakati na sredo in pokazati, kje smo

Andrej Hauptman: Počakati na sredo in pokazati, kje smo
23.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dva dni pred prvim vrhuncem SP v Yorkshiru so svoje videnje pred kronometrom medijem podali Andrej Hauptman, Primož Roglič in Jan Tratnik. "Pripravljeni smo," pravi selektor Andrej Hauptman.

"Primož in ostali so taki šampioni, da je z njimi lepo delati in ni nobenega velikega pritiska. To, da je med favoriti je lepo slišati, a se zavedamo, da vloga favorita ni dovolj."
Andrej Hauptman, selektor članske reprezentance
Jan Tratnik in Primož Roglič. Govorimo o dveh slovenskih adutih za sredin članski kronometer na SP v Yorkshiru. Zanimivo. Na startu ne bo Tadeja Pogačarja, ki je sicer državni prvak, a so se v reprezentanci dogovorili.

"Ko se odločaš, je to po eni strani težka odločitev, saj državni prvak ne vozi na svetovnem prvenstvu. Po drugi strani pa smo taka ekipa, da vse uskladimo in za vsakega vse naredimo. Vem, da je bila odločitev prava, in da vsak pride na vrsto," je dejal selektor Andrej Hauptman, ki je potrdil, da se je po Touru pogovoril tako z Janom kot Tadejem:

"Tadej je prišel na vrsto že s Primožem na Vuelti, sezone pa sploh še ni konec. Že v nedeljo je še ena dirka. To so sladki problemi. Tadej je vozil celotno Vuelto in tritedenska dirka pri 20 letih lahko pusti drugačne posledice kot pri recimo Rogliču. Mislim, da je to prava odločitev. Jan je že bil med desterico na svetovnem prvenstvu in verjamem, da bo v sredo pokazal, koliko je vreden." Sreda bo torej vsekakor pomemben dan.

Primož Roglič zagotovo spada v ožji krog favoritov za eno izmed medalj. Pred dvema letoma je bil v Bergnu že drugi. "Takrat smo bili morda prvič v središču pozornosti. Potem se tega navadiš. Primož in ostali so taki šampioni, da je z njimi lepo delati in ni nobenega velikega pritiska. To, da je med favoriti je lepo slišati, a se zavedamo, da vloga favorita ni dovolj. Treba je potem tudi na sami dirki to potrditi. Gre pa za svetovno prvenstvo in si ne bi upal napovedovati," je še dejal Hauptman.

Selektor – edini slovenski kolesar z medaljo s cestne članske preizkušnje – je prepričan, da so na vožnjo na čas dobro pripravljeni. Vsi. Osebje in kolesarja: "Projekta smo se lotili že pred meseci. Januarja smo bili tukaj. Našli smo hotel in si ogledali trase. Popisano je vse. Vedmo, kako se lotiti določenih odsekov. Pripravljeni smo maksimalno, kar se je dalo. Prav veliko ne morem več narediti. Zdaj moramo samo še počakati na sredo in na cesti pokazati, kje smo."

Člani bodo morali premagati kar 54 kilometrov dolgo traso v liniji. Šele na koncu bodo prišli v Harrogate. Prav zato je bil ogled proge še kako pomemben. "Predvsem ta kronometer je tak, da se je težko z enim samim ogledtom pripraviti nanj. Z Janom smo traso odpeljali pred tremi dnevi, danes pa spet. Po prvem ogledu ti še ni vse jasno. Ko pa dvakrat, trikrat vidiš progo, potem se z njo spoprijateljiš." Predvsem pa si težko zapomniš vse pasti, ki jih proga v Yorkshiru skriva. Start bo gostil Northhallerton, cilj pa Harrogate. Prvi del je ravninski, potem pa se začne razgiban del. "Mislim, da smo pripravljeni," je še dejal Hauptman.

"Po prvem ogledu ti še ni vse jasno. Ko pa dvakrat, trikrat vidiš progo, potem se z njo spoprijateljiš."
Andrej Hauptman, selektor članske reprezentance

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ