Andrej Hauptman: Pozitivno nastrojeni

Andrej Hauptman: Pozitivno nastrojeni
19.09.2018 AVTOR: DZ

SP je pred vrati, najbolj pod drobnogledom pa bodo vsekakor člani. Cestna dirka bo na sporedu 30. septembra. Selektor Andrej Hauptman je potrdil, da se bo vse vrtelo okrog Primoža Rogliča.

“Nedeljsko preizkušnjo z veseljem pričakujem. Res je težka. Poleg krogov mimo skakalnice je potem tu še tisti zadnji krog z 2,5 kilometra dolgim klancem. En kilometer je 28-odstoten. Res gre za ekstremno zahteven vzpon,” je na novinarski konferenci pred začetkom svetovnega prvenstva v Innsbrucku dejal Andrej Hauptman. Selektor članske izbrane vrste je imel prav posebno čast. Po odlični sezoni slovenskih kolesarjev – brez dvoma najboljši v zgodovini – je lahko za cestno dirko izbral osem kolesarjev.

Toliko jih še nikoli ni nastopilo. Izbral je Primoža Rogliča, Simona Špilaka, Mateja Mohoriča, Grego Boleta. Jana Tratnika, Domna Novaka, Luko Pibernika in Jana Polanca. Kolesarje, ki se znajo še kako dobro peljati na vzponih. “Sezona je vrhunska, vsi gremo na svetovno prvenstvo pozitivno nastrojeni. Letos smo se večkrat dobili, še nikoli tolikokokrat. Upam, da bomo dirkali, tako kot je treba. Je pa na enodnevnih dirkah vse mogoče in počakati bomo morali do nedelje,” je še pred zbranimi novinarji dejal edini nosilec medalje s cestne dirke članov na svetovnem prvenstvu.

Potrdil je, da z odzivom povabljenih kolesarjev do zdaj še ni imel težav: “Fantje so res pravi profesionalci. Nikoli v zadnjih dveh letih ni bil otežav, razen mogoče iz zdravstvenih razlogov ali, če nekdo ni bil v vrhunski formi. Tokrat je bila osmerica izbrana glede na traso, ki je letos zares težka. Mi smo nacija, ki nima veliko kolesarjev, tiste ki jih imamo, pa so vrhunskih in vsi bodo z veseljem dirkali tako, kot se bomo dogovorili. Seveda je bila osmerica sestavljena na podlagi trase in Primoža, za katerega se bo delalo.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ