Andy Schleck: Froome me ni tako navdušil

Andy Schleck: Froome me ni tako navdušil
20.12.2013 AVTOR: D. Z.
Andy Schleck se po dveh sezonah, v katerih zaradi poškodbe ni dosegel vidnejšega rezultata, želi vrniti med najboljše. Spregovoril je tudi o Christoperju Froomu.

Letošnjo dirko po Franciji je končal na 20. mestu. Za zmagovalcem Christopherjem Froomom je zaostal za več kot 40 minut, a Andy Schleck je prepričan, da se še lahko vrne na sam vrh, kjer je pred poškodbo že bil.

»Froome je zelo močan, a vzpon na Ax-3 Domaines je premagal zgolj tri sekunde hitreje, kot sem ga leta 2010 jaz. Leta 2009 pa sem na Ventoux šel tako hitro kot on letos. Le, da sem sam napadel že na začetku vzpona in potem zaradi različnih taktik vseskozi spreminjal ritem, « je Schleck povedal za časopis L'Equipe.

Prav zato je Andy Schleck jasno povedal, da ga Froome ni tako navdušil: »Njegovo pospeševanje je izjemno, potem pa nadaljuje, kot bi vozil kronometer. Le, da v nekakšnem čudnem stilu. Zame manj navdušujoč kot Nairo Quintana. «

Sicer pa je 28-letni Andy Schleck poudaril, da si v prihodnosti želi dobiti Tour de France. In to tako, da bi v rumenem prišel na Elizejske poljane. Schleck je namreč uradni zmagovalec Toura 2010, a takrat so mu zmago dodelili šele kasneje, potem ko so Alberta Contadorja kaznovali zaradi pozitivnega vzorca, v katerem so našli sledi klenbuterola.

»Takrat bi Contadorja moral premagati. Bil sem močnejši. Nosil sem rumeno majico, ko me je napadel na Port de Bales, ko sem imel težave z verigo. Je to storil nalašč? Nisem bil prepričan. Contador je pač napadal kjerkoli, brez opozoril, « se je še spomnil Schleck.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ