Andy Schleck: Komajda obračal 80 vatov

Andy Schleck: Komajda obračal 80 vatov
11.07.2014 AVTOR: D. Z.
Andy Schleck ima za sabo zares težke sezone in tudi letošnja ni nobena izjema. V tretji etapi dirke po Franciji je padel in si poškodoval koleno.

Andy Schleck je grdo padel v tretji etapi dirke po Franciji, ki je kolesarje popeljala do Londona. Tudi takrat je zaradi gledalcev prišlo do nekaterih padcev, poleg tega je kolesarje oviral tudi dež. Schleck pa je postal žrtev tiste etape.

»Naslednje jutro sem šel na trenažer in nisem mogel obrniti več kot 80 vatov. Zdravnik me je vprašal, če lahko bolj pritisnem, a je bila bolečina prehuda. Odšel sem na avtobus in sporočili smo, da ne morem startati, « je za cyclingnews.com povedal Andy Schleck, sicer nekdanji zmagovalec dirke po Franciji.

»To je bil najhujši trenutek v moji karieri. Takole oditi s Toura je bilo boleče. Na avtobusu sem jokal, saj sem vedel, da se ne morem usesti na kolo. Morda bi moral vedeti, da bo tako. Noč pred odstopom. Do polnoči sem bil z maserjem, vendar sem že v njegovih očeh videl, da ne bo šlo, « je pojasnil mlajši od bratov Schleck. Po odstopu je hitro odpotoval v švicarski Basel.

Tam so koleno tudi operirali. A spet ga čaka dolgo okrevanje, poleg tega pa mu tudi poteče pogodba z moštvom Trek Factory Racing. »Na Touru sem stopnjeval formo, vendar se moram zdaj s tem sprijazniti in gledati naprej. Kariero želim nadaljevati, še vedno mislim, da spadam v karavano. In kariere ne nameravam končati zaradi padca, « je še dejal Andy Schleck. Dodal je še, da noče, da bi se ga ljudje spominjali po odstopu z dirke po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ