Andy Schleck: Uživati v kolesarstvu

Andy Schleck: Uživati v kolesarstvu
14.11.2013 AVTOR: D. Z.
"Še vedno sem zelo motiviran," je med drugim dejal Andy Schleck, ki se po poškodbi, ki jo je staknil lani, nikakor ne more vrniti med najboljše.

»Vsi me sprašujejo o Touru in klasikah. 'Boš med najboljšimi?' Pošteno, kako naj bom zdaj prepričan, da se lahko vrnem na oder. V kolesarstvu želim uživati. To bi bil dober občutek, « je med drugim dejal Andy Schleck, ki se je poškdoval na dirki Criterium du Dauphine leta 2012.

Lanski Tour je moral izpustiti, na letošnjem pa je zasedel 20. mesto. Daleč od časov, ko je bil med najboljšimi. Andy Schleck bo v prihodnji sezoni Trekov adut za najvišja mesta na tritedenskih dirkah. Zanj bo to že deveta sezona med profesionalnimi kolesarji:

»Moje sanje so še vedno, da bi dobil Tour de France. To mogoče ni več mogoče. Kdo pa lahko to reče? Konkurenca je morda močnejša, kot je bila pred štirimi ali petimi leti. « Obenem je poudaril, da se veseli dirkanja skupaj z bratom Frankom, ki je že odslužil kazen zaradi pozitivnega vzorca na lanski dirki po Franciji:

»Zdaj oba začenjava novi karieri. To je za naju nov začetek, kar naju še bolj motivira. « Andy Schleck bo sezono začel na dirki po Omanu, torej tam, kjer so se letos med sabo že udarili številni zvezdniki, kot so Christopher Froome, Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez, Alberto Contador, Peter Sagan …

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ