Andy Schleck: Vidim luč na koncu predora!

Andy Schleck: Vidim luč na koncu predora!
13.04.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Franciji 2010 Andy Schleck se po lanski poškodbi nikakor ne more vrniti med najboljše. Vseeno bo nastopil na nedeljski dirki Amstel Gold Race.

»Luč na koncu predora že lahko vidim. Počasi napredujem, « je med drugim dejal Andy Schleck, ki je nazadnje nastopil na dirki po Baskiji, a tudi tam – tako kot na večini letošnjih dirk – odstopil. »Mislim, da sem na spet na pravi poti, čeprav ne vem, kdaj bom spet v pravi formi. Mogoče že letos, mogoče naslednje leto, « je še pojasnil mlajši izmed bratov Schleck.

Kolesar moštva RadioShack Leopard je bil najprej predviden za kapetana na klasiki Liege-Bastogne-Liege, vendar bo do naslednje nedelje le stežka nadgradil to pripravljenost. Zdaj je Luksemburžan očitno zaveda, da bo pravo pripravljenost težko dosege tudi do zanj glavne dirke sezone – Tour de France: »Zdaj se zavedam, da je nemogoče iz nič priti na visoko raven. In to zgolj v šestih mesecih. «

Sicer pa letos v primerjavi s prejšnjimi leti Schleck veliko dirka, čeprav neuspešno: »Čeprav se za zmago ne morem boriti, hočem pokazati, da sem zraven. Po klasikah bom nastopil na dirki po Kaliforniji, potem na dirki po Švici in državnem prvenstvu. Jasno, sledil bo Tour de France. «

Sicer pa je Andy Schleck letos nastopil na štirih etapnih dirkah. To so bile Tour Down Under, dirka po Baskiji, dirka po Mediteranu in Tirreno-Adriatico. Končal je zgolj najkrajšo – dvodnevno dirko po Mediteranu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ