Angleži odklonili Tour, zdaj ga želijo Nemci

Angleži odklonili Tour, zdaj ga želijo Nemci
02.10.2015 AVTOR: D. Z.
V Londonu so se odločili, da leta 2017 ne bodo gostili dirke po Franciji. To očitno želijo izkoristiti Nemci, natančneje Dusseldorf.

Londončani so se odpovedali Touru 2017, a zanimanje za Tour je veliko. Nemška tiskovna agencija zdaj poroča, da se za to, da bi gostil prve dni Toura 2017 zanima nemški Dusseldorf. Mesto se je sicer pripravljalo na to, da bi kandidiralo za Tour 2018. Tour bi tako v Nemčijo prišel četrtič. Prvič je to bilo leta 1965. Leta 1980 je etapo gostil Frankfurt, leta 1987 pa Berlin. To pomeni, da bi Tour v Nemčijo spet zavil sploh prvič po padcu berlinskega zidu.

Sicer pa je zanimanje za ta šport v Nemčiji vrhunec doseglo v drugi polovici 90-ih let, ko je leta 1997 dirko po Franciji dobil Jan Ullrich. Zaradi dopinških afer pa se je kasneje celo nemška televizija odpovedala prenosom dirke. Nemški kolesarji pa so v zadnjih letih spet prišli med najboljše. Omenimo kolesarje, kot so Marcel Kittel, Tony Martin, Andre Greipel, John Degenkolb ... In tako je pravice za prenašanje Toura kupila nemška televizija ARD. Sicer pa se bo naslednje leto dirka po Franciji začela doma, v mestu La Manche.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ