Anika in Enrique nova svetovna prvaka v gorsko kolesarskem maratonu

Anika in Enrique nova svetovna prvaka v gorsko kolesarskem maratonu
15.09.2018 AVTOR: MK

V Italiji so na gorsko kolesarskem maratonu Tre Cime podelili majice novima svetovnima prvakoma: Annika Langvad (Specialized Racing) med damami in Henrique Avancini (Cannondale FR) pri moških.

Zahtevna trasa maratona Tre Cime Dolomiti je bila prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva v gorsko kolesarskem maratonu. Moška trasa je bila dolga 102 km s 4200 višinskimi metri vzponov, ženska pa 89 km s 3400 višinskimi metri vzponov.

Kot že nekajkrat prej, je tudi tokrat odločal zadnji izredno zahteven spust v cilj. Kasnejši zmagovalec Henrique Avancini je imel približno pol minute zaostanka za vodilno skupino, a je na zadnjem spustu uspel priključiti in v cilju je lahko dvignil roke kot zmagovalec in novopečeni svetovni prvak. Podprvak je postal Daniel Geismayr, tretji pa Hector Leonardo Paez Leon.

V damski konkurenci je slavila Annika Langvad (Specialized Racing) z odločno prednostjo 5 minut pred Christino Kollmann-Forstner. Tretja je bila Maja Wloszczzowska (Kross Racing Team). Blaža Pintarič je po letih premora zopet našla formo in si privozila 8. mesto v elitni družbi.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ