April: Podiranje Wigginsove znamke na velodromu (VIDEO)

April: Podiranje Wigginsove znamke na velodromu (VIDEO)
27.02.2019 AVTOR: DZ

Victor Campenaerts je razkril, kdaj bo na velodromu poskušal podreti rekord v vožnji na eno uro, ki je od leta 2015 v lasti Bradleyja Wigginsa.

"Rekord na eno uro je poseben izziv v kolesarstvu. Če mi ga uspe postaviti, bo to lepo poglavje v kolesarski zgodovini."
Victor Campenaerts

Rekord iz leta 2015
Bradley Wiggins je leta 2015 postavil nov mejnik v vožnji na eno uro. Drvel je s povprečno hitrostjo 54,526 km/h. Victor Campenaerts bo to znamko poskušal izboljšati letos.

Na 1800 metrih nadmorske višine
Evropski prvak v vožnji na čas je razkril, da bo rekord napadal na velodromu Bicentenario v Aguascalientesu v Mehiki. Gre za velodrom na 1800 metrih nadmorske višine, kar pomeni, da je zračni upor precej manjši.

Na pripravah v Namibiji
27-letni Belgijec, sicer član moštva Lotto Soudal se je odločil, da bo ta mejnik poskušal izboljšati 16. ali 17. aprila. Mojster za vožnjo na čas je dlje časa preživel v Namibiji, kjer se je resno pripravljal na podvig. Marca bo nastopil na dirki Tirreno-Adriatico, potem pa bo že odšel v Kolumbijo na zadnje priprave pred podvigom.

"Poseben izziv v kolesarstvu"
"Rekord na eno uro je poseben izziv v kolesarstvu. Če mi ga uspe postaviti, bo to lepo poglavje v kolesarski zgodovini. Bradleyja zelo spoštujem in sebe nimam za boljšega športnika, kot je nekdanji zmagovalec dirke po Franciji in večkratni olimpijski prvak," je dejal Campenaerts.

Trije veliki cilji, sanje, želje ...
"Naredil sem napredek. Razmišljam o sleherni podrobnosti. Upam, da bom zato dobil priložnost. Rekord, naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas in naslov olimpijskega prvaka v vožnji na čas. To so tri stvari, o katerih sanjam in tem sanjam želim slediti v naslednjih treh letih," je še dodal Campenaerts.

"Rekord, naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas in naslov olimpijskega prvaka v vožnji na čas. To so tri stvari, o katerih sanjam in tem sanjam želim slediti v naslednjih treh letih."
Victor Campenaerts


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ