Aprila znana usoda (datum) Maratona Franje

Aprila znana usoda (datum) Maratona Franje
25.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Tit Košir

Maraton Franja oziroma celotno dogajanje okrog tega dogodka bi moralo potekati od 12. do 14. junija. Pa bo organizatorjem uspelo? Pripravljen imajo tudi rezervni scenarij.

"Dobili smo zeleno luč, da lahko prireditev prestavimo na dva rezervna termina."
Gorazd Penko

Zaradi vse bolj razširjenega koronavirusa so odpovedane oziroma preložene praktično vse kolesarske dirke vsaj do začetka maja. Prav lahko pa se vse skupaj še podaljša. Nihče ne more napovedati, kdaj se bo sezona nadaljevala. Potem pa so tu še rekreativne dirke, množični dogodki.

Med njimi je vsekakor Maraton Franja, ki bo na sporedu junija. Vsaj morala bi biti. "Situacijo spremljamo kot ves ostali svet v tem času in predvidevam tudi vsi ostali organizatorji gospodarskih, športnih, kulturnih in vseh ostalih množičnih dogodkov," nam je pojasnil direktor Maratona Franja Gorazd Penko. Seveda se zdaj začenja tekma s časom, predvsem pa spremljanje, kako se bo razvila situacija z epidemijo koronavirusa:

"Priprave na Maraton Franja BTC City 2020 so potekale že prejšnje leto in so do zadnjega meseca potekale po ustaljenem redu. Nekateri pripravljalni postopki so v teku. V zadnjem mesecu pa so se priprave zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov nekoliko upočasnile. Vse bolj jasno je, da bo ob trenutni zdravstveni situaciji zaradi virusa težko izpeljati maraton v prvotno predvidenem terminu od 12. do 14. junija." Junij je zares bližje, kot se zdi na prvi pogled.

Zato organizatorji iščejo tudi druge termine: "Ker je maraton del svetovne serije UCI Gran Fondo World Series, smo bili v stiku z odgovornimi pri mednarodni kolesarski zvezi UCI. Dobili smo zeleno luč, da lahko prireditev prestavimo na dva rezervna termina. Organizacijski odbor maratona bo končno odločitev o prestavitvi datuma in določitev morebitnega novega, v kolikor bodo za to pogoji, sporočil javnosti, vsem partnerjem in vsem, ki pri organizaciji sodelujejo sredi aprila."

Seveda prijave že potekajo, a tudi pri tem se širjenja koronavirusa še kako pozna. "Prijave so do sedaj potekale normalno. Sedaj so se seveda zaradi že omenjenega stanja ustavile, saj nihče ne ve, kaj se bo v prihodnjih mesecih dejansko zgodilo," je še zaključil Penko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ