Arenberg očistili, a kako do njega? To je fotografija 19. odseka

Arenberg očistili, a kako do njega? To je fotografija 19. odseka
08.04.2015 AVTOR: D. Z.
V torek smo poročali, da so organizatorji dirke Pariz-Roubaix že ocenili odseke in dirki dali zeleno luč ... prav včeraj pa se je pojavila tudi priložena fotografija 19. odseka.

Dirka Pariz-Roubaix bo dolga dobrih 250 kilometrov, skoraj 60 kilometrov pa bo speljanih po tlakovanih odsekih. Teh bo kar 27. A o tem smo že pisali. V torek se je na družabnih omrežjih pojavila tudi fotografija odseka, poimenovanega Haveluy. Gre za 19 odsek. Te odseke se že po tradiciji odšteva. Kolesarji tako začnejo s 27 odsekom, ki je po 98 prevoženih kilometrih, in se potem prebijajo do prvega, ki je tik pred ciljem.

19. odsek bo na sporedu po prevoženih 149,5 prevoženih km. Gre za zahteven odsek, ki so mu pripisali kar štiri zvezdice. Dolg je 2500 metrov. Odsek velja za enega izmed težjih, še pomembnejši pa je predvsem zato, ker je naslednji odsek, manj kot deset kilometrov kasneje, znameniti gozd Arenberg. Ta je eden izmed treh odsekov, ki so dobili pet zvezdic za težavnost.

In, ko smo že pri fotografijah, objavljenih na družabnih omrežjih ... še istega dne je bila objavljena tudi fotografija, kako so že očistili in pripravili omenjeni odsek v gozdu Arenberg. Na luže in blato odseka Haveluy pa bodo očitno še počakali. Lansko zmago na dirki bo branil Niki Terpstra, ki je do uspeha kariere prišel po napadu v samem zaključku. Sprint za drugo mesto je takrat dobil John Degenkolb.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ