Argos Shimano potrdil Mezgeca, BMC podaljšal z mladim upom

Argos Shimano potrdil Mezgeca, BMC podaljšal z mladim upom
26.10.2012 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Argos Shimano so sporočili, da so opravili z nakupi kolesarjev za sezono 2013. Med temi je tudi Luka Mezgec. Tejay van Garderen je podaljšal pogodbo z moštvom BMC.
Argos Shimano bo v naslednji sezoni nastopal z 28 kolesarji, deset predstavnic pa bodo imeli v ženski ekipi. Med novimi kolesarji, ki bodo prvič nastopili za to ekipo je zdaj tudi uradno Luka Mezgec, še letos član Save iz Kranja. Poleg njega bodo dres nizozemske ekipe v sezoni 2013 prvič oblekli še Reinardt Janse van Rensburg, Warren Barguil, Francois Parisien, Tom Peterson, Georg Preidler, Will Clarke, Jonas Ahlstrand in Niklas Arndt.

Ti kolesarji se bodo priružili kolesarjem, ki so moštvi zvesti že vsaj eno sezono ali več. To so Jonas Ahlstrand, Bert de Backer, Will Clarke, Roy Curvers, Thomas Damuseau, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Patrick Gretsch, Yann Huguet, Thierry Hupond, Cheng Ji, Marcel Kittel, Koen de Kort, Tobias Ludvigsson, Francois Parisien, Ramon Sinkeldam, Matthieu Sprick, Tom Stamsnijder, Albert Timmer in Tom Veelers.

Žensko ekipo bodo sestavljale naslednje članice: Charlotte Becker, Lucy Garner, Marlen Jöhrend, Janneke Kanis, Willeke Knol, Kelly Markus, Amy Pieters, Esra Tromp in Kirsten Wild. Ime desete kolesarke še ni znano. Sicer pa je bil letos član moštva tudi slovenski maser Marko Džalo, ki pa bo ob koncu sezone to moštvo zapustil. Odšel bo namreč v britanski Sky, kjer so letos delali trije Slovenci, Igor Turk, David Rožman in Filip Tišma.

Van Garderen podpisal večletno pogodbo!
Pri moštvu BMC pa so podaljšali pogodbo z nekakšnim naslednikom Cadela Evansa v tej ekipi. Govorimo o mlademu kolesarju, ki je na letošnji dirki po Franciji zasedel peto mesto, obenem pa osvojil tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja. To je Tejay van Garderen, ki je prav na Touru premagal tudi kapetana Cadela Evansa.

Kljub temu so v ekipi že sporočili, da bo naslednje leto dirko po Franciji kot kapetan spet začel Evans, Van Garderen pa se bo podredil izkušenejšemu Avstralcu. "Tejay predstavlja prihodnost moštva BMC in pri nas ima pomembno vlogo. Že zdaj ima vodilno vlogo v ekipi, na Touru pa bo ostal pomemben pomočnik Evansu," je dejal menedžer moštva Jim Ochowitz.

Ne 24-letni kolesar ne ekipa podrobnosti pogodbe niso razkrili, Van Garderen je zgolj dejal, da bo šlo za večletno sodelovanje. Van Garderen pa se letos ni izkazal zgolj na dirki po Franciji. Ob tem, da je dobil eno etapo, je zasedel tudi končno drugo mesto na dirki USA Pro Challenge, bil je četrti na dirki po Kaliforniji in peti na preizkušnji Pariz-Nica.

"Je pa en cilj, ki ga nisem dosegel. Zmagati eno izmed etapnih dirki. Vendar pa sem se večkrat temu zelo približal. Peto mesto na Touru pa je najboljši izid sezone," je prizal Van Garderen. "Ima vse možnosti, da postane veliki zmagovalec najtežjih etapnih dirki. To je za nas zelo pomembno, saj okrog njega že sestavljamo ekipo," je dejal športni direktor John Lelangue.

Sicer pa so člani moštva BMC številni kolesarski zvezdniki, kot so na primer Evans, Thor Hushovd, Philippe Gilbert, Alessandro Ballan, Greg Van Avermaet, Taylor Phinney ...
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ