Armstrong kolesarjem: Zdaj je vaša priložnost, da spremenite razmerje moči!

Armstrong kolesarjem: Zdaj je vaša priložnost, da spremenite razmerje moči!
12.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Lance Armstrong je v videu, objavljenem na družbenih omrežjih, pozval vse aktivne kolesarje, da naj vendarle stopijo skupaj in si v teh kriznih časih izborijo mesto za odločevalsko mizo. »Če te priložnosti ne boste izkoristili, naslednje morda ne bo,« svari Armstrong.

Takole je Lance Armstrong v karanteni posnel zadnjo epizodo svojega podkasta. FOTO: Facebook

O Teksačanu si je vsak ustvaril svoje mnenje, je ena od figur, ki v kolesarskem svetu najbolj razdvajajo, a njegovo delo na medijskem področju skupaj z nekaterimi velikimi imeni kolesarstva, ki so »padli« z njim (Bruyneel, Hincapie, …) še vedno pritegne zelo veliko množico poslušalcev in gledalcev.

V videu, v katerem je predstavljal novo epizodo podkasta The Move, je Armstrong pozval vse kolesarje, da naj izkoristijo priložnost, ki se jim ponuja v teh težkih časih.

»Vsem kolesarjem, ki sedite doma in ne veste, če boste dobili plačo naslednji mesec in če bo vaše moštvo preživelo sporočam, da imate zdaj veliko priložnost. Zdaj lahko ponastavite razmerje moči v tem športu, da dobite prostor za glavno mizo. Če te priložnosti ne boste izkoristili, se vam druga najbrž ne bo več ponudila. Pogovarjajte se med seboj, združite se in si povrnite moč,« je povedal Armstrong in zaključil: »Vi ste igralci v tej predstavi, brez vas predstave ni!«

Armstrongova izjava se je nanašala na novico, da se združenje profesionalnih kolesarjev (CPA) strinja z zmanjšanjem plač kolesarjev v ekipah, ki lahko dokažejo, da so zaradi koronavirusa ostali brez večjega dela prihodkov.

Prihodnost profesionalnega kolesarstva res visi v zraku, če bodo Tour de France letos nekako izvedli, potem naj bi se večina največjih ekip nekako prebila skozi sezono in finančno krizo, v nasprotnem primeru pa direktorji ekip svarijo, da bo kar nekaj velikih ekip propadlo. Še pred njimi pa bodo na udaru dirke in tudi tekmovalni koledar za prihodnjo sezono bo gotovo »pogrešal« kakšno od velikih dirk …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ