Armstrong na Touru spet v središču pozornosti, odgovoril kritikom

Armstrong na Touru spet v središču pozornosti, odgovoril kritikom
18.07.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Lance Armstrong se je kljub hudim protestom organizatorjev spet vrnil na dirko po Franciji in doživel mešan sprejem.
Lance Armstrong ostaja zvezda kolesarstva, pa naj bo v dobrem ali slabem smislu. Včeraj se je v okviru dobrodelne akcije One Day Ahead podal na 194.5 kilometra dolgo pot od Mureta do Rodeza, po trasi 13. etape letošnjega Toura.

Armstrongov prihod na dirko so kritizirali tako organizatorji kot mnogi drugi visoki predstavniki v kolesarstvu, samooklicani "Lord Voldemort" kolesarstva pa se ni dal. Ko se je ob osmih zjutraj predstavil množici novinarjev, je požel razmeroma topel sprejem, vsekakor boljši od pričakovanega.

Tudi med potjo ni prišlo do izgredov, Lance pa je skupaj z 10 drugimi dobrodelnimi kolesarji pozdravljal mimoidoče, ki so mu bili naklonjeni. Še najbolj kritičen je bil gledalec, oblečen v kravji kostum, ki je držal napis "Profesionalno kolesarstvo. Brez dopinga."

"Ljudje nam niso namenili prav veliko pozornosti, večinoma so nas le opazovali s svojih vrtov. Če pa se je že zaslišal kakšen vzklik, je bil vsakič 100-odstotno pozitiven, nič žaljivega nismo opazili, čeprav smo to potihem pričakovali," je izkušnjo opisal Armstrong.

Nekdanji šampion je izkoristil priložnost in odgovoril na napade, ki so po njegovem izjemno hinavski. Francoski minister za šport Thierry Braillard je dejal, da Armstrong na Touru nima kaj početi. "Zakaj? To je pošteno vprašanje. Če gre le za to, da sem jemal doping... potem naj to velja za vse. Jaz ne smem na Tour? Laurent Jalabert, ki je dokazano jemal EPO, je del organizacijske ekipe, kajne? In pa Roger Legeay (MPCC), on je posebej hinavski."

"Nisem zaželen, ker sem jemal doping, hkrati pa je spremljevalno osebje kolesarjev polno nekdanjih kolesarjev, ki so prav tako kot jaz kršili pravila. Samo poglejte ekipo Sky, borijo se za čisto kolesarstvo, nato pa zaposlijo mojega nekdanjega ekipnega kolega Petra Verbekena. To je po mojem mnenju čista hinavščina!"

Kolesarji v pelotonu so Armstronga večinoma ignorirali, mogoče se bo situacija spremenila danes, ko bo Lance odpeljal še traso 14. etape. Sicer pa si z društvom One Day Ahead želi zbrati milijon dolarjev, ki bodo namenjeni za pomoč bolnikom, ki trpijo za levkemijo.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Tux 18.07.2015 12:43

Tu dam pa Armstrongu 100% prav.

fullstrike 18.07.2015 13:06

Točno tako,takim bi prepovedal delo v športu za vedno.

wawer 18.07.2015 13:18
Se zmer je mogu vse toure prefurat do konca. Tisti kolesarji, ki so pozivila tudi sami jemali in niso hinavski mu zmage priznavajo, npr. Ulrich. Ce je prvi dopingiran in prizna in drugi dopingiran in prizna potem pa je tretjeuvrsceni dopingiran in ne prizna a zdaj sta pa prva dva goljufa , tretji pa je postenjak? Dejstvo je da je goljufal ampak, goljufalo je 90% vseh kolesarjev na touru. Noben ne bo rekel da je Froom cist. Pomoje bo z njim cez 10 let ista afera kot je bila z Armstrongom. Moje mnenje pac.
gorann316998 18.07.2015 13:19
lej k titana vozi
byteminister 18.07.2015 13:26

Zanimivo. A je titan zdej nov karbon al kaj ? 

Cveko 18.07.2015 13:51

Tako UCI kot organizator toura naj bosta malo manj hinavska. Da so na njegov račun služili mastne denarce in se je popularnost kolesarstva in toura dvignil v višave pa verjetno nimajo nič proti. Tudi MOK je konec koncev isti. Lancu odvzamejo vse dosežke, hkrati pa se (resda v drugih športih) priznava malo morje rekordov in medalj (predvsem) Vzhodnonemških športnikov, katerih rezultati so še danes nedosegljivi.
Očitno nucajo nekoga ki bo plačal za vse generacije, za naprej in za nazaj. 

rekreativec666 18.07.2015 14:15

Tour je trenutno namenjen vsem kolesarjem in vsem gledalcem in ljubiteljem kolesarstva ne pa, temu govedarju, da bo iskorišščal situacijo in delal neke svoje kvazi promocije. On je zgodovina in to zelo negativna in ja jaz bi ga spodil od tam. Naj gre čez lužo delat svoje promocije tukaj je že pustil dovolj gnoja...

 

Mene zanima kakšen bo potek Toura do konca ne pa kaj ta šimjot tam počne.

gorann316998 18.07.2015 14:20
on je 5x tour zmagal, zakaj ne bi smel biti tam
SODROVC 18.07.2015 14:58

On ni jokal tako kot je E. Zabel. Zabel se je spovedal itd., samo zaradi sina Rika, saj ga je skrbelo za n jegovo prihodnost. Tako je pisalo v nemških časnikih, po intervjujih z njim. On in še kar nekateri so se zmazali, on pa je vztrajal do konca. Je reskiral in ni profitiral. Pa še vedno je brez dlake na jeziku. kaže jezik
Da pa je še vedno v dobrodelnih akcijah aktiven pobudnik, pa mu štejem samo v plus. Koliko ljudi bi tudi pri nas dobilo zdravila ali pa bi bili zdravljeni prej in bolje, če bi imeli na onkologiji več finančnih sredstev. Bi imeli več zdravnikov, bile bi krajše čakalne dobe. Brez denarja ne zaposlujejo nikjer, niti v zdravstvu. 

MatMat 18.07.2015 15:16

V vsaki stvari se najde nekaj pozitivnega. Na njegovih TDF-jih je bil našpikan na fertik, hkrati pa je vodil dobrodelno organizacijo, ki je, za moje pojme, naredila več dobrega kot verjetno vsi TDF-ji skupaj. Zdaj je situacija podobna. Trenutno Armstronga, strogo športno gledano Dopingstronga, nihče na svetu ne mara, hkrati pa kolesari za dobrodelni namen. To je zgodba popolnih nasprotij, ampak po moji logiki zmaga dobrodelnost!

SODROVC 18.07.2015 15:26

Če ga nihče ne bi maral, ne bi nabral niti ficka. 

Therion 18.07.2015 15:26

Kaj je povedal je tukaj ovekovečeno v videu: www.bbc.com/news/world-europe -33553342


Hkrati pa še 2 sorodna videa,  kjer pa je tudi povedal, da bi verjetno naredil enako, torej jemal EPO in lagal še naprej. To je tisto kar NI POŠTENO v niansi! Kaj ni pošteno do ostalih pa je druga zgodba. Veliko je prinesel, še več pa odnesel.

gorann316998 18.07.2015 15:33
priznal je ko je blo ze dokoncno dokazano, zakaj bi prej priznal, kater lopov je se priznal preden so mu dokazal krivdo
rekreativec666 18.07.2015 15:47
@gorann3: priznal je ko je blo ze dokoncno dokazano, zakaj bi prej priznal, kater lopov je se priznal preden so mu dokazal krivdo

No vidiš pa si si sam odgovoril na prej zastavljeno vprašanjemežiknasmeh.

gorann316998 18.07.2015 16:11

to ne pomeni, da drugi niso lopovi on je naredil napako, ko so mu dali moznost, da obdrzi dve ali tri majice pa je se vedno trdil svoje
ni pa posteno, da so mu ponujal zmage, ce prizna, da se je dopingiral, ce pa ne bi priznal pa mu odvzamejo vse

ker s tem so "rekli", da so bile une zmage ki bi jih obdrzal posteno dobljene
zakaj so mu jih odvzel potem, lahk recemo da so po krivem odvzete

kink-konk 18.07.2015 16:24
No, ampak svoj namen je dosegel. Spet se med TdF govori o njem. Če mu priznavamo 7 naslovov ali ne, če ga spoštujemo ali ne, če... Dejstvo je, da bo TdF za večno povezan z Armstrongom in obratno. Pa če ga hočemo/hočejo še tako 'na silo' zbrisat iz zgodovine.
KolesamSkorajVsakDan 18.07.2015 17:11

"Profesionalno kolesarstvo. Brez dopinga.

Kolo brez koles. Politika brez laži. Kure brez perja.

Maratonac 19.07.2015 03:49

Še Ben Jonson naj pride na Olimpijado v Rio delat reklamo za lahko atletiko,  pa smo kompleten!

dostane 19.07.2015 06:39
@rekreativec666:

Tour je trenutno namenjen vsem kolesarjem in vsem gledalcem in ljubiteljem kolesarstva ne pa, temu govedarju, da bo iskorišščal situacijo in delal neke svoje kvazi promocije. On je zgodovina in to zelo negativna in ja jaz bi ga spodil od tam. Naj gre čez lužo delat svoje promocije tukaj je že pustil dovolj gnoja...

 

Mene zanima kakšen bo potek Toura do konca ne pa kaj ta šimjot tam počne.


A dej rekreativec666 nehaj najedat. A takratn ko je zmagoval pa si gledal kot gledaš zdaj Froma ko mu bodo čez 10 let vse vzeli. V tistih časih je doprinesel veliko k popularnosti kolesarstva in toura nasploh....spomni se kakšen pomp je bil in koliko gledalcev ko je prišel na Giro. Sem prepričan da si bil takrat v Trstu. Razen če nisi zapečkar in le pluvaš tukaj na forumih.
Hvala bogu da se bori naprej. To je isto kot če bi bil bolan in bi le čakal v postelji na čudež ali na smrt. Kar nekaj njegovih pomagačev od takrat dela vseeno v kolesarstvu celo v največjih ekipah pa so isto delali kot Armstrong.
Armstrong je bil in bo legenda ne glede na tvoje sovraštvo in tebi podobnih.

Mlinar 19.07.2015 08:05

mene pr njemu ne moti tok to da je jemal doping, to jih je dokazano počel ogromno...  mene mot njegova osebnost, odnos do ljudi, k niso trobl v njegov rog, intenziteta njegovih "napadov" do sočloveka... to je problematično pr njemu, tega mu ne oprostim...

SODROVC 19.07.2015 10:32

Čudno mi je, da se J.B. nič ne pritožuje čez neustrezen odnos! Očitno so bili drugi iz enga druzga gnezda... preobčutljivi, in pa kljub netalentiranosti zelo častihlepni. Pa kakšno podarjeno zmago so verjetno tudi želeli. 

Therion 26.07.2015 10:56

Tisto "davnega časa" je bil EPO na žlico

uploaded

 

To sedaj pa so čisti "kalkulatorji"

image

 

 Zaradi zgornjih na žlico pa je vse postalo manj vredno neodločen

Vrstni red prikaza je zgolj naključje nasmehstrojnik 26.07.2015 12:03

armstronga so brisal od vsepovsod,pantanijevi rekordi pa še zmeraj držijo,naj še njega zbrišejo,ker konc koncev sedem let ni mel slabega trenutka,zmeraj je bil ob pravem trenutku na pravem mestu,al je bil padec,veter,spust,vse je mel pod nadzorom. So pa sedaj velik bolj čist,saj ma vsak kak slab dan al pa dva na dirki.nedolžen

rekreativec666 26.07.2015 12:13
@strojnik:

armstronga so brisal od vsepovsod,pantanijevi rekordi pa še zmeraj držijo,naj še njega zbrišejo,ker konc koncev sedem let ni mel slabega trenutka,zmeraj je bil ob pravem trenutku na pravem mestu,al je bil padec,veter,spust,vse je mel pod nadzorom. So pa sedaj velik bolj čist,saj ma vsak kak slab dan al pa dva na dirki.nedolžen

Pantani je bil kaznovan za tisto kar so mu dokazali. Vse drugo kar bi ti brisal je samo natolcevanje...

DaisyDejzi 26.07.2015 13:30

Do kam po lestvici navzdol bi morali organizatorji TDF v letih Lancovih zmag iskati prvega kolesarja katerega rezultat bi bil čist??
Če se prav spominjam nihče ni hotel prevzeti lovorik, ki jih je Lance osvojil na tak ali drugačen način.nedolžen
Kdo od vas pozna vsaj eno osebo, ki ni nikoli goljufala ali lagala?!presenečen 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano