Armstrong na Touru spet v središču pozornosti, odgovoril kritikom

Armstrong na Touru spet v središču pozornosti, odgovoril kritikom
18.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Lance Armstrong se je kljub hudim protestom organizatorjev spet vrnil na dirko po Franciji in doživel mešan sprejem.
Lance Armstrong ostaja zvezda kolesarstva, pa naj bo v dobrem ali slabem smislu. Včeraj se je v okviru dobrodelne akcije One Day Ahead podal na 194.5 kilometra dolgo pot od Mureta do Rodeza, po trasi 13. etape letošnjega Toura.

Armstrongov prihod na dirko so kritizirali tako organizatorji kot mnogi drugi visoki predstavniki v kolesarstvu, samooklicani "Lord Voldemort" kolesarstva pa se ni dal. Ko se je ob osmih zjutraj predstavil množici novinarjev, je požel razmeroma topel sprejem, vsekakor boljši od pričakovanega.

Tudi med potjo ni prišlo do izgredov, Lance pa je skupaj z 10 drugimi dobrodelnimi kolesarji pozdravljal mimoidoče, ki so mu bili naklonjeni. Še najbolj kritičen je bil gledalec, oblečen v kravji kostum, ki je držal napis "Profesionalno kolesarstvo. Brez dopinga."

"Ljudje nam niso namenili prav veliko pozornosti, večinoma so nas le opazovali s svojih vrtov. Če pa se je že zaslišal kakšen vzklik, je bil vsakič 100-odstotno pozitiven, nič žaljivega nismo opazili, čeprav smo to potihem pričakovali," je izkušnjo opisal Armstrong.

Nekdanji šampion je izkoristil priložnost in odgovoril na napade, ki so po njegovem izjemno hinavski. Francoski minister za šport Thierry Braillard je dejal, da Armstrong na Touru nima kaj početi. "Zakaj? To je pošteno vprašanje. Če gre le za to, da sem jemal doping... potem naj to velja za vse. Jaz ne smem na Tour? Laurent Jalabert, ki je dokazano jemal EPO, je del organizacijske ekipe, kajne? In pa Roger Legeay (MPCC), on je posebej hinavski."

"Nisem zaželen, ker sem jemal doping, hkrati pa je spremljevalno osebje kolesarjev polno nekdanjih kolesarjev, ki so prav tako kot jaz kršili pravila. Samo poglejte ekipo Sky, borijo se za čisto kolesarstvo, nato pa zaposlijo mojega nekdanjega ekipnega kolega Petra Verbekena. To je po mojem mnenju čista hinavščina!"

Kolesarji v pelotonu so Armstronga večinoma ignorirali, mogoče se bo situacija spremenila danes, ko bo Lance odpeljal še traso 14. etape. Sicer pa si z društvom One Day Ahead želi zbrati milijon dolarjev, ki bodo namenjeni za pomoč bolnikom, ki trpijo za levkemijo.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ