"Armstrong se bo maščeval"

"Armstrong se bo maščeval"
27.12.2012 AVTOR: D. Z.
To je mnenje Tylerja Hamiltona, ki je bil ena izmed ključnih prič v primeru Ameriške protidopinške agencije proti Lanceu Armstrongu.

Lance Armstrong je sicer poražen. Med drugim so mu odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji, a Tyler Hamilton, ki Teksačana dobro pozna, saj je z njim precej časa tudi dirkal, je prepričan, da Armstrong še ni rekel zadnje besede.

»Lance se ni več veliko oglašal, vendar menim, da ne bo vedno tako. Bojim se, da se bo Armstronga maščeval, « je v intervjuju za nemško revijo Stern dejal Tyler Hamilton, ki je letos izdal tudi knjigo z naslovom »Skrivna dirka «, kjer natančno opisuje, kaj se je dogajalo v moštvu US Postal Service. Hamilton je še nadaljeval:

»Mislim, da zelo trpi. Je zelo ponosna oseba, ki meni, da lahko na svojih ramenih nosi ves svet. Zdaj pa je vse šlo. Čast in slava. Mislim, da ga bo to, da ni več junak, uničilo.«

Prav zaradi strahu pred Armstrongom se je Hamilton preselil. Zapustil je Kolorado. »Slabo spim in imam nočne more. Ne mine dan, ko ne bi pomislil na Lancea. Preselil sem se, ker je Kolorado preblizu Teksasu. Teksas pa je Armstrongova država, « je še pojasnil Hamilton.

V nadaljevanju zgodbe pa je zgolj ponovil stavke iz knjige, kako so mu Armstrongovi odvetniki ponujali zastonj usluge, če ne bi pričal proti Armstrongu, obenem pa je še enkrat pojasnil, kako naj bi mu med samim procesom nepoznani ljudje sledili, prisluškovali, vdirali v zasebnost … Obenem ima Armstrong samo še danes čas, da se na Športno razsodišče pritoži na odločitev Mednarodne kolesarske zveze, ki mu je odvzela vse rezultate od leta 1998 naprej.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ