"Armstrong se mi je pohvalil, da bo zahteval mojo glavo"

"Armstrong se mi je pohvalil, da bo zahteval mojo glavo"
20.11.2012 AVTOR: D. Z.
Nekdanji predsednik Francoske protidopinške agencije (AFLD) Pierre Bordry je verbalno napadel Lancea Armstronga. Slednji naj bi poskrbel, da je Bordry moral zapustiti položaj vodilnega.
V to naj bi ga prislil sam nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy. "Armstrong mi je sam povedal. Pohvalil se mi je, da bo od predsednika zahteval mojo glavo," je zdaj dejal Bordry, ki je dodal, da je za pojasnila vprašal v predsedniško hišo in od njih pričakoval, da bodo to zanikali: "Vendar odgovora ni bilo. Zato sem bil zelo razočaran."

Bordry je še dejal, da je leta 2009, torej v času, ko se je Lance Armstrong že vrnil v kolesarsko karavano in zasedel tretje mesto na dirki po Franciji, s predsednikom Sarkozyjem spregovoril nekaj besed in mu razkril, da sumi, da si je Armstrong pomagal z nedovoljenimi poživili. Takratni predsednik pa naj bi mu odvrnil: "Še Asterix je uporabljal čudežni napitek."

Armstrong: "Au Revoir Pierre."
Bordry je odstopil septembra 2010, kot razlog pa je navedel, da je razočaran nad pomanjkanjem vladne podpore pri boju proti dopingu. Teh besed pa ni hotel pojasnjevati. Takratni Bordryjev odstop je Armstong na twitterju pozdravil z zanimivim pozdravom: "Au Revoir Pierre." Sarkozy pa je ves čas tudi v javnosti hvalil Lancea Armstronga in njegove dosežke.

Američan se mu je zahvalil tako, da mu je podaril posebej zanj pobarvano kolo znamke Trek. Armstronga pa je Sarkozy nekoč označil označil za: "Francoskega kolesarskega ambasadorja v Združenih državah." 72-letni Bordry je zdaj pozval, da se proti Armstrongu in vsem vpletenim uvede posebna preiskava.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ