Armstrong se povsem umika iz Livestronga

Armstrong se povsem umika iz Livestronga
12.11.2012 AVTOR: D. Z.
Lance Armstrong se je odločil, da se povsem umakne iz organizacije Livestrong, ki jo je sam ustanovil. S tem želi poskrbeti, da se fundacija zaradi njegovih težav ne bi znašla v krizi.

Lance Armstrong se je v sredini oktobra že odpovedal funkciji predsednika te organizacije, ki jo je sam ustanovil leta 1997, potem ko mu je uspelo preživeti raka. Kasneje se je nadvse uspešno vrnil v kolesarsko karavano. Dobil sedem dirk po Franciji. Te zmage pa so mu zdaj odvzeli, saj si je, sodeč po poročili Ameriške protidopinške agencije in po odločitvi Mednarodne kolesarske zveze, pomagal z nedovoljenimi poživili.

Čeprav je v sredini oktobra odstopil z mesta predsednika fundacije, pa je ostal v odboru. 4. novembra pa se je odpovedal še tej funkciji in se tako povsem umaknil iz Livestronga. "Zato, da bi nam prihranil negativne posledice njegove kontroverzne kolesarske kariere," je za tiskovno agencijo Bloomberg pojasnila Livestorngova predstavnica za stike z javnostjo Katherine McLane.

Očitno je ta afera fundacijo zelo prizadela, saj na lestvici "Chronicle of Philanthropy's list ni več uvrščena med najboljših 400 dobrodelnih organizacij. "Lance ostaja ustanovitelj in inspiracija Livestrong fundacije in njenega poslanstva. Še vedno bo podpiral obolele za rakom in njihove družine," je še dodala prej omenjena McLaneova.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ