Armstrong v času klasik povabljen v Flandrijo

Armstrong v času klasik povabljen v Flandrijo
15.12.2017 AVTOR: D. Z.
Zagotovo zanimiva poteza organizatorjev dirke po Flandriji. Poteza, ki bo še dvignila veliko prahu. Organizatorji kot posebnega gosta povabili Lancea Armstronga.

1. aprila bo na sporedu ena izmed najprestižnejših enodnevnih klasik v kolesarstvu. Govorimo o dirki po Flandriji, poznani pod imenom Ronde Van Vlaanderen, tudi De Ronde.

Organizatorji za popestritev vsako leto dan prej po isti trasi popeljejo tudi množičo rekreativnih kolesarjev, ki lahko izkusijo znamenite kratke, a strme in tlakovane vzpone. Naslednje leto bodo dva dni pred dirko prvič organizirali tudi posebno poslovno konferenco in na tej konferenci bo poseben gost prav Lance Armstrong.

Američanu so oktobra 2012 odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji, obenem ima doživljensko prepoved nastopanja na tekmah. Ne sme pa sodelovati niti pri kakršnihkoli aktivnostih, povezanih s samimi dirkami. Prav zato so morali napovedano sodelovanje odpovedati organizatorji dirke Colorado Classic. Armstrong bi tam sodeloval kot medijski partner s svojim vse bolj popularnim podcastom. Kaj pa Belgijci?

“Lance Armstrong je in ostaja velik šampion. Vseskozi sem čutil, da je bil kaznovan predvsem zaradi njegove arogantnosti, ” je v izjavi za javnost dejal glavni mož skupine Flanders Classic Wouter Vandenhaute: “Z njim sem se srečal oktobra v Washingtonu in spoznal sem, da je to mož, ki se je sprijaznil z usodo. Seveda moramo v kolesarstvu nadaljevati z ostrim bojem proti dopingu, vendar pa se moramo sprijazniti tudi s preteklostjo. Menim, da je prav, da častimo šampione, kot sta Laurent Jalabert in Richard Virenque. Zakaj torej ne bi v kolesarski družini pozdravili tudi Lancea Armstronga in Jana Ullricha? ” Sicer pa je Flanders Classic skupina, ki organizira številne pomembne enodnevne dirke.

Poleg najbolj poznane dirke po Flandriji še Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs in Barbantsko puščico. Vandenhaute želi s to potezo pritegniti čim več pozornosti predvsem zaradi novega projekta, ki ga je poimenoval “Tour of Flanders Business Academy: “Vsako leto želimo povabiti vrhunskega govorca. To bo lahko nekdo iz kolesarskega sveta, lahko pa tudi predstavnik kateregakoli drugega športa. Prvi tak govorec bo Armstrong, ki je navdušen nad tem, da bo lahko povedal svojo zgodbo in bo lahko njemu najljubšo enodnevno dirko lahko doživel v živo. To bo zanj nekakšna vrnitev v kolesarstvo. Kar se mene tiče je dobrodošel. ” V video sporočilu se je oglasil tudi Armstrong, ki je dirko po Flandriji označil za posebno klasiko, ki združuje vzpone dirke Liege-Bastogne-Liegein tlakovce Pariz-Roubaixa: “Se že veselim, da vam bom lahko govoril o kolesarstvu. Da bom lahko o svojih izkušnjah govoril odprto, odkrito in transparentno. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ