Armstronga zapustil še najzvestejši sponzor, obeta se tožba

Armstronga zapustil še najzvestejši sponzor, obeta se tožba
23.10.2012 AVTOR: D. Z.
Tudi pri Oakleyju so se odločili, da Lancea Armstronga ne bodo več podpirali. Pri ameriškem proizvajalcu očal so čakali vse do zadnjega, a odločitev je bila neizogibna.
"Sodeč po odločitvi Mednarodne kolesarske zveze in po številnih dokazih, ki so jih predstavili pri Usadi, se je Oakley odločil, da prekine dolgoletno partnerstvo z Lanceom Armstrongom. To začne veljati takoj," so pri Oakleyju zapisali na uradni spletni strani. Oakley je, potem ko so se številni sponzorji takoj odločili za to, da zapustijo Lancea Armstronga, dolgo okleval.

Vodilni ljudje so takoj poudarili, da želijo z odločitvijo počakati vse do Ucijeve odločitve in obljubo so izpolnili. "Ko se je Lance že precej let nazaj pridružil naši družini, je bil simbol mogočega. Nad izkupičkom smo zelo razočarani, vendar gledamo naprej. V upanju, da bodo športniki in ekipe v prihodnosti tekmovali pošteno in odkrito," so še zapisali.

Obenem so poudarili, da bodo, tako kot tudi na primer Nike, ostali zvesti dobrodelni organizaciji Livestrong, ki jo je ustanovil prav Lance Armstrong: "Verjamemo, da je Livestrong pozitivna stvar za mnoge, ki bolehajo za rakom in Oakley bo zato še naprej podpiral organizacijo pri uresničevanju višjih ciljev." Oakley je tako samo še eden izmed vrste sponzorjev, ki so v teh dneh prekinili sodelovanje z Armstrongom. To so med drugimi še Nike, Trek, Anheuser-Busch, RadioShack, Giro, Sram ...

SCA Promotions zahteva 7,5 milijona ameriških dolarjev
So pa tožbo že napovedali pri podjetju SCA Promotions. Govorimo o sponzorju, ki je Lanceu Armstrongu za šesto zmago na Touru obljubilo še dodatno denarno nagrado, kar pet milijonov ameriških dolarjev. Ker so se kasneje pojavile govorice, da naj bi Armstrong pri doseganju rezultatov goljufal, obljubljene nagrade niso hoteli izplačati.

Armstrong jih je tožil, kljub številnim pričam, ki so pričali proti njemu - že takrat so Swart, zakonca Andreau, O'Reillyjeva in LeMond jasno nasprotovali Armstrongu - pa je denar po izvensodenjski poravnavi dobil. V pogodbi je namreč jasno pisalo, da mu nagrado izplačajo pod pogojem, da je razglašen za zmagovalca. To je takrat tudi bil.

Podjetje mu je po dogovoru plačalo nagrado in poravnalo sodne stroške. Armstrongu so tako morali izplačati več kot sedem milijonov ameriških dolarjev. Iz podjetja so zdaj sporočili, da bodo ta denar zahtevali nazaj. "Poslali bomo uradno zahtevo za vrnitev denarja. Če to ne bo uspelo, potem bomo proti gospodu Armstrongu v roku petih delovnih dni sprožili sodnik postopek," je dejal odvenik Jeffrey M. Tillotson: "Za mojo stranko to ni srečen dan, vendar meni, da je Lance Armstrong za vse sam kriv."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ