Arnaud Demare zmagal, Simon Špilak izgubil več kot tri minute

Arnaud Demare zmagal, Simon Špilak izgubil več kot tri minute
07.03.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka Pariz-Nica se zagotovo ni začela dobro za Simona Špilaka, saj je v 1 etapi zaostal za več kot tri minute. Zmagal je Arnaud Demare. Michael Matthews ostaja vodilni.

Po včerajšnjem prologu, ki ga je dobil Michael Matthews, je danes sledila prva etapa na 74. dirki Pariz-Nica. Etapa je bila sicer pisana na kožo sprinterjem, a vseeno je bila polna pasti. Veter, predvsem pa sneženje in mraz. Vse to so morali prestati kolesarji. Tudi trije Slovenci na startu Luka Pibernik, Marko Kump in Simon Špilak. Etapa je bila dolga 195 km, v zaključku pa so morali kolesarji premagati dva vzpona tretje kategorije, pa tudi štiri makadamske odseke. Cilj je bil v kraju Vendome.

Po skoraj štirih urah in pol dirkanja smo videli sprint skupine dobrih 50 kolesarjev. Prevladovali so Francozi. Arnaud Demare se je veselil zmage. Drugi je bil Britanec Ben Swift, tretji pa Francoz Nacer Bouhanni. Slovenci so zaostali. Luka Pibernik je bil 76., njegov klubski kolega pri Lampre Meridi Marko Kump pa 79. Na cilj sta prišla v skupini, ki je zaostala za 23 sekund. Simon Špilak, ki je lani dirko končal na tretjem mesto je tokrat že izgubil vse možnosti za visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Z zaostankom 3:37 je zasedel 111. mesto.  Kaj se je zgodilo, da je v sicer zahtevnih razmerah toliko zaostal še ni znano.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ