Arujeva najtežja etapa, Landini najtežji kilometri, Froomov težek dan ...

Arujeva najtežja etapa, Landini najtežji kilometri, Froomov težek dan ...
02.09.2015 AVTOR: D. Z.
Kaj so nekateri kolesarji povedali po kraljevski etapi na dirki po Španiji. Več v nadaljevaljanju.

Fabio Aru: Ekipa je bila neverjetna. Zjutraj smo se dogovorili, da bo Landa poskušal dobiti etapo. Uspelo mu je ujeti pravi pobeg in potem dobiti zelo zahtevno etapo. Moram pa se zahvaliti celotni ekipi. Vanotti, Rosa, Cataldo, Zeits, Sanchez. Vsi so opravili izjemno delo. To je bil pravi prikaz moči in zares sem zadovoljen, da sem lahko oblekel majico vodilnega. Do konca je še deset etap in vse skupaj bomo jemali iz dneva v dan, a vodstvo bomo poskusili ubraniti. Dirko smo poskušali narediti težko in je tudi bila. To je bila najtežja etapa, kar sem jo kdaj vozil. Resnično, najtežja.

Tom Dumoulin: Trpel sem. Preveč energije sem porabil na spustu s četrtega vzpona, saj sem si oblačil majico za dež. Izgubil sem nekaj pozicij in potem se je naredila luknja, ki je nisem mogel zakrpati. To je bila napaka. Tam sem po nepotrebnem izgubil nekaj energije. Mislim pa, da sem se dobro odrezal. Majico sem sicer izgubil, a v taki etapi je to nekaj normalnega. Nisem ravno presenetil samega sebe, tako kot mi je to uspelo v deveti etapi, vendar pa sem zadovoljen s formo in položajem v skupnem seštevku.

Geraint Thomas: Froome je grdo padel in rekel je, da ga noga zares boli. Šele na tistem vzponu ekstra kategorije je res trpel, ko je Astana navila ritem. Tam je odpadel, tudi sam bi prej ali slej, zato sem ga raje počakal. Na zadnjem vzponu si je opomogel, tako da smo se borili. Froomey se vedno bori. Zagotovo je trpel, bolelo ga je. Ampak, tak je Froomey. Vedno se bori. Noče odnehati. Še vedno je na dirki, še vedno lahko poskusi dobiti kakšno etapo, seveda pa je razočaran, ker ne more računati na skupni vrstni red.

Mikel Landa: Svobodo sem si vzel. Odločil sem se, da grem. Zmago sem potreboval, zato sem izkoristil dan. To etapo sem si označil, kot eno izmed priložnosti. Zato sem šel v beg. Pred tremi dnevi sem izgubil vse možnosti za visoko mesto v skupnem seštevku. Zato sem to zmago potreboval. Razlika je v tem, da sem danes zares užival v dirkanju. Zadnji del vzpona je bil zelo težek, vendar sem vesel. Pet kilometrov pred ciljem sem menil, da mi lahko uspe, a zadnji trije kilometri so bili najtežji v moji karieri. Upam, da bo Aru lahko obdržal vodstvo vse do cilja.

Christopher Froome: Po padcu sem lahko vozil samo še v svojem ritmu. Trenutno me vse zares boli. Zdaj bom šel še na zdravniški pregled, potem pa bomo videli. Padec mi je pobral kar precej moči. Od takrat naprej sem poskušal zgolj preživeti. Prepričeval sem se, da moram samo do cilja. Kolegi so opravili odlično delo, saj so poskrbeli, da sem ostal na dirki. Lepo je bilo slišati, da sta Ian Boswell in Mikel Nieve v ospredju. To mi je dalo dodatno samozavest, da sem lahko še vrtel pedale.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ